https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Srebro za pevsko skupino Prekmurci na mednarodnem festivalu pevskih skupin v Italiji

08.10.2016 ob 9:20  

Med 28. septembrom in 2. oktobrom je v mestu Grado v Italiji potekal 8. mednarodni festival pevskih skupin Cincarsko Corale Internazionale, katerega se je udeležil tudi prekmurski kvintet Prekmurci. Poleg Prekmurcev je na festivalu sodelovalo 29 pevskih skupin iz 15-tih držav iz celega sveta. V tekmovalnem programu so Prekmurci prejeli srebrno priznanje.

Pevska skupina Prekmurci iz Tišine, je na festivalu sodelovala s tremi skladbami v tekmovalnem programu in s petimi skladbami v kratkem koncertnem program. Poslušalce so posebej navdušili s pesmijo La montanara, ki so jo zapeli v italijanskem jeziku. Lepo pa je bila sprejeta tudi prekmurska narodna Prekmurske šaljivke, v priredbi Ladislava Györeka.

Pevska skupina Prekmurci iz Tišine deluje že 12 let. Člani skupine so od vsega začetka Albin Rodež, Mirko Kuhar, Mirko Benko, Dušan Anželj in Iztok Kodila. Ves ta čas pa delujejo pod taktirko umetniškega vodje Alojza Šveca. V tem času so izda dve zgoščenki z ljudskimi prekmurskimi in slovenskimi skladbami ter posebej za njih aranžiranimi umetnimi skladbami različnih avtorjev. Vsako leto pripravijo samostojni koncert ter prireditev Nazdravimo prijateljstvu, kamor povabijo še vsaj tri podobne skupine. Do sedaj so nastopili na mnogih prizoriščih po Sloveniji, kakor tudi v Litvi, Italiji, Španiji, Nemčiji, Avstriji in Švici.

Foto:Pevska skupina Prekmurci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2016 ob 9:55 mel..... gost

      Čestitam ! Glasba ne pozna ne meja ,ne kulture, ne religije, ne ....itd ! Glasba združuje in raduje, tako tudi vas , ki ste predstavljali nas ! Hvala vam .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2016 ob 12:56 Tyros gost

      Čestitke!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.10.2016 ob 16:39 Franccizmazija Cestitam gost

      Čestitam Franc cizmazija

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.