https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pahor v olimpijskem duhu na srečanju z madžarskim kolegom

05.10.2016 ob 15:40  

Slovenski in madžarski predsednik sta se s kolesi podala na nekaj kilometrov dolgo pot ob meji.


Borut Pahor se je z madžarskim kolegom Jánosom Áderjem srečal na območju, kjer živita slovenska in madžarska manjšina. Kolesarila sta na trasi Andovci-Dolenci-Hodoš-Sola-Šentpeter, med Andovci in Dolenci pa so se jima pridružili otroci dvojezičnih osnovnih šol z Gornjega Senika in Prosenjakovcev. V Andovcih sta si med drugim ogledala Mali Triglav, kamen, ki so ga vaščani prinesli s Triglava in simbolizira enotnost porabskih Slovencev ter jih združuje s slovenskim narodom.

Tokratno srečanje je del dogovora o rednih srečanjih in poglabljanju stikov med sosednjima državama. Slovenski predsednik Pahor je ob tem poudaril, da je srečanje v prvi vrsti namenjenu druženju z ljudmi, obema manjšinama in sporočilu, da je tudi v običajnem življenju zelo pomembno, da si pomagamo in poskušamo sosedsko življenje urediti čim bolj udobno za oba naroda.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2016 ob 23:00 pišta gost

      Vsa Evropa si lahko vzame za zgled Madžare. Učinkovito so rešili problem migrantov. Orban je car! Tudi ostali iz Višegrajske skupine so lahko za zgled ostalim.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2016 ob 14:55 gost gost

      Pišta, se hecaš, ali se pa ne zavedaš, da pišeš neumnosti. Tam pa res ne morejo biti vzgled nikomur in v ničemer. Takšnega diktatorja, kot ga imejo sedaj oni ni v EU,ki pa ga bo že znala utišati. Na takšen način, kot so tam rešili problem beguncev je milorečeno sramotno in nedostojen članstva. To povdarjajo tudi tuji politiki. Torej Pišta zadrži komentar zase, ali pa ga objavljaj nekje tam, kjer so tebi enaki. Če ne zagovarjaš samo tako, ker pač zagovarjaš.....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.