https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ob reki Muri določena nova trasa kolesarske poti

Murska Sobota, 22.03.2011 ob 6:08  

Sporazum o skupnem poteku trase kolesarske poti na območju porečja reke Mure je včeraj podpisalo 13 pomurskih županov. Kolesarska pot ob levem in desnem bregu Mure naj bi bil kot temelj za splošni razvoj kolesarskega turizma v Pomurju in priložnost za potencialne domače regijske in ostale investitorje.

Trasa kolesarske poti v okviru projekta Mura-Drava.Bike, bo na slovenski strani ob reki Muri potekala preko območja 13-ih pomurskih občin Apače, Gornje Radgone, Radenci, Tišine, Murske Sobote, Beltinec, Veržeja, Križevec, Ljutomera, Črenšovec, Razkrižja, Velike Polane in Lendave. Določitev trase je plod trdega in usklajenega dela RRA Mure, kot vodilnega partnerja projekta, ter vseh vključenih občin in županov in pomeni ključno podlago za uspešno izvedbo projekta, ki bo priložnost tudi za potencialne domače regijske in ostale investitorjem kakor tudi za obstoječe ponudnike produktov in storitev.

Reke nas povezujejo

Čezmejne regije Slovenije in Hrvaške so povezane z reko Muro in Dravo. Projekt Mura-Drava.Bike bo vzpostavil čezmejno  kolesarsko turistično destinacijo, prepoznavno v širšem evropskem prostoru ter razvil več čezmejnih turističnih produktov, ki vključujejo tako naravne in kulturne vire, kakor tudi turistično ponudbo na podeželju. Vzpostavljena bo rekreacijska infrastruktura (urejena in označena kolesarska pot), ki bo povečala dohodke iz turizma (število nočitev in potrošnjo lokalnih turistov). Izvedeno bo usposabljanje za turistične delavce in turistične ponudnike, kot ključnih akterjev razvoja turistične destinacije in tistih, ki bodo generirali ustvarjanje dodane vrednosti in novih delovnih mest. Posebna pozornost bo posvečena vzpostavljanju razmerja med promoviranjem naravnih vrednot in varovanju le teh. Turistična destinacija bo izkoristila prepoznavnost obstoječih poti (Murradweg, Drauradweg) in navezavo na dravsko in donavsko pot, istočasno pa izvedla številne aktivnosti za učinkovito trženje kolesarske poti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.