https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

V Dobrovniku zaključili letošjo sezono akcije Slovenija kolesari

Dobrovnik, 13.10.2016  

Sklepna prireditev  vseslovenske kolesarske akcije Slovenija kolesari 2016, v sodelovanju z Kolesarsko zvezo Slovenije, Turistično zvezo Slovenije in Slovensko turistično organizacijo  skupaj z vsemi izvajalci kolesarskih maratonov se je zaključila v nedeljo 9. oktobra 2016 v občini Dobrovnik.


Občina Dobrovnik je že lansko leto ob startu Dirke po Sloveniji in letošnji izvedbi prvega mednarodnega SLO24ULTRA kolesarskega ultra maratona predlagala in povabila k podpori akcije Slovenske občine prijazne kolesarjem. »Ideja dobiva vseslovensko podporo,  s to akcijo želimo spodbujati prometno varnost, oblikovati ustrezno prometno infrastrukturo, razvijati kolesarsko kulturo od najmlajših naprej,« pojasnjujejo organizatorji.

V nedeljo je na prireditvi v Dobrovniku sodelovalo 220 kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.

Rezultati:

11 km:

1. Marcel Lerher iz Sp.Ložnice

2. David Bürmen iz Dobrovnika

3. Mojca Lerher iz Sp. Ložnice

25 km:

1. Ferčak Robi iz  Gomilice

2. Dejan Mašič iz Lemerja

3. Zupanec Jožef iz Lendave

55 km:

1. Luka Jablanovec,  KK Tropovci

2. Car Ljubomir,  Maribor

3. Dejan Puhan,  Murska Sobota

    Smolko Franc, Rožički Vrh

70 km:

1. Primož Obal, Šalovci -  Team Turbo Tropovci

2. Dušan Hajdinjak, Team Turbo Tropovci

3. Goran Salavec, Team Turbo Tropovci

Najstarejši udeleženec je bil v moški konkurenci Schubert Sig (1929), najmlajši pa Šiftar Zal (2011). Najstarejša kolesarka je bila Berčon Irena (1949), najmlajša pa Kos Zoja (2009). Najštevilčnejša ekipa je bila KK Tondach, za katero je kolesarilo kar 17 kolesarjev, KK Ocean Orchids je tekmovalo 13 kolesarjev, predstavnikov KK Radenci je bilo 12. Najštevilčnejša družina so bili Jeseničnikovi, od katerih je kolesarilo 6 članov.

Kolesarskega maratona so se udeležili tudi nekateri slovenski športniki, in sicer Marko Baloh, svetovni rekorder, najuspešnejši ultramaratoncev in kolesar RAAM-a v Ameriki, Simon Marčič, svetovni motokrosist in udeleženec relija Dakar 2015, Marika Kardinar, nekdanja svetovna prvakinja in rekorderka  v kegljanju, Luka Jablanovec, državni prvak iz KK Tropovci ter Primož Obal, državni prvak iz Team Turbo Tropovci

Akcija Slovenske občine prijazne kolesarjem se nadaljuje do naslednjega leta, ko bo sklepna prireditev v Beltincih ob praznovanju 70 let KK Beltinci in 130 let Kolesarske zveze Slovenije, s tem pa ima tudi na tak način Pomurje dodatno možnost aktivnejšega razvoja kolesarskega turizma. »V občini Dobrovnik sledimo temu tudi v naslednjem letu 2017 z urejanjem kolesarske infrastrukture, z Vidovim kolesarskim maratonom, v planu je 2. mednarodni 24-urni kolesarski maraton  SLO24ULTRA in razvijanje kolesarjenja kot enega od možnosti zdravega načina življenja,« pojasnjuje župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.