https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Turnišču izvedli dobrodelno akcijo Drobtinica

Turnišče, 19.10.2016 ob 7:50  

V okviru Svetovnega dneva hrane, ki ga zaznamujemo 16. oktobra se je Krajevna organizacija Rdečega križa Turnišče pridružila mednarodni kampanji Drobtinica, ki jo Rdeči križ Slovenije izvaja že šestnajsto leto zapored. 

Enodnevna kampanja Drobtinica zadnja leta zagotavlja več kot 30.000 toplih obrokov za osnovnošolce iz socialno ogroženih okolij, kjer kampanja dejansko poteka. Glede na to, da je v Drobtinici 2016 letos sodelovala tudi Krajevna organizacija Rdečega križa Turnišče, bodo toplih obrokov deležni tudi socialno ogroženi otroci na Osnovni šoli Turnišče.

Prostovoljci Rdečega križa so tako na petih lokacijah po Občini Turnišče razdelili 210 kilogramov kruha, ki ga je prispeval Mercator d.d. Kruh so pred trgovinama Mercator in Jager v Turnišču, pred trgovinama TUŠ v Renkovcih in Gomilici ter pred Vaško-gasilskim domom v Nedelici delili za prostovoljni prispevek. Za tople obroke socialno šibkejšim otrokom na turniški osnovni šoli je bilo zbranih kar 1.382,01 evrov.

»Občina Turnišče podpira delovanje Krajevne organizacije Rdečega križa Turnišče in tovrstne akcije. Vodji tokratne akcije Angeli Slamek iskreno čestitam za uspešno izvedeno Drobtinico in vesela sem, da so se prostovoljci potrudili in zbrali tolikšno vsoto. Zahvala gre donatorju in vsem darovalcem, ki ste prispevali svoj prispevek v skrinjico Drobtinice,« je povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Foto: Občina Turnišče

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

    Fotogalerija