https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policija pozdravlja vzpostavitev cone 30, čeprav promet tukaj ni bil problematičen

Murska Sobota, 21.10.2016 ob 7:05  

V začetku meseca oktobra je v Murski Soboti v okolici Zdravstvenega doma zaživela prva "cona 30", v prvi vrsti zaradi varnosti, vendar pridobljeni podatki s strani policije ne kažejo, da bi bil promet na tem območju zelo problematičen.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota opažajo, da se je promet na mestnih ulicah v okolici Zdravstvenega doma v Murski Soboti v dnevnih konicah povečal, ni pa kritično, kar se tiče samih prometnih nesreč. "Omenjena lokacija ne izstopajo kot prometno problematična in smo policisti na teh ulicah v zadnjih letih obravnavali manjše število prometnih nesreč," so nam sporočili s policije in dodali, da kot vzrok prometnih nesreč izstopa predvsem neupoštevanje pravil prednosti.

V lanskem letu so policisti na mestnih ulicah v Murski Soboti obravnavali skupno samo 27 prometnih nesreč. v katerih je bilo 22 oseb lahko telesno poškodovanih.

Prekrškarji bodo polnili občinsko, ne državno blagajno

Zanimalo nas je tudi, kolikokrat od vzpostavitve cone 30 so že opravili meritve hitrosti in koliko je bilo kršitev in prejeli naslednji odgovor: "V skladu z veljavno zakonodajo na omenjenih mestnih ulicah v večini meritve hitrosti izvaja mestno redarstvo."


Policija pa poudarja, da je varnost cestnega prometa eden ključnih dejavnikov kakovosti cestnega omrežja in da prevelika hitrost v strnjenih naseljih resno ogroža življenje prebivalcev, prav vsak pa si želi varnih prometnih poti. Menijo, da je vzpostavitev cone 30 korak v pravo smer za zagotavljanje večje prometne varnosti.

PREBERITE TUDI:

FOTO: Murska Soboto dobila »cono 30«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2016 ob 8:43 damek gost

      cauno 40 bi gor dale nej pa 30kmh

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2016 ob 10:04 čunta gost

      Nekaj delajo ka sploh ne bi trbelo .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.10.2016 ob 10:59 štihec gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.10.2016 ob 12:24 joško gost

      pa te naj napravijo ležeče policaje pa do meli cono 30 nej pa ka ravna cesta pa cona 30 direkt samo namenjeno punjenji občinskoga proračuna misli katastrofa po možnosti do pa še merili hitrost v noči ob 2

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.10.2016 ob 22:16 sladek gost

      joško te tebe dol denemo pa mo se potebi vizile či si tak želiš te ležeče policaje :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.10.2016 ob 10:52 gost

      Inkasante zdaj pa vesejlo na delo in se izživlajte za vaše šefe!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.