https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Perhavčevi in Hoblaju še en mandat vodenja javnih zavodov

Murska Sobota, 21.10.2016 ob 7:00  

Včeraj je potekala 16. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Mestni svetniki so med drugim potrdili mag. Brigito Perhavec za direktorico Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota za še en mandat. Za direktorja Doma starejših Rakičan pa so potrdili dosedanjega direktorja Zorana Hoblaja.

 

Kaj bo s cestno povezavo med soboško kamešnico in letališčem?

Murskosoboški mestni svetniki so najprej v drugi obravnavi sprejeli predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za kamenšnico ob Bakovski ulici v Murski Soboti. V razpravi so  največ pozornosti namenili makadamski cesti, ki danes pelje mimo soboškega jezera proti letališču, kjer je v prihodnje predvidena širitev gramoznice, na samem prostorskem načrtu pa je ni. 

Po skrajšanem postopku so potrdili tudi predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Murska Sobota (SD OPN1) in prav tako po skrajšanem postopku potrdili tudi predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno - izobraževalnega zavoda Osnovna šola IV Murska Sobota.

Podali so še soglasje  k Statutu javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota.

Pehavčevi in Hoblaju še en mandat na direktorskem položaju

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je na svoji zadnji seji podala soglasje k imenovanju Brigite Perhavec za direktorico Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Po glasovanju so ji mandat potrdili včeraj še murskosoboški mestni svetniki. Ista komisija je podala soglasje tudi sedanjemu direktorju Doma starejših Rakičan, Zoranu Hoblaju, ki so ga potrdili včeraj še murskosoboški mestni svetniki.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.