https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška občina bo kupila polovico pomurskega tehnološkega parka

Murska Sobota, 21.10.2016 ob 11:00  

Na včerajšnji seji mestnega sveta so murskosoboški mestni svetniki sprejeli tudi sklep o pridobitvi poslovnega deleža v gospodarski družbi Pomurski tehnološki park, podjetje za pospeševanje podjetništva v Pomurju d.o.o..

 

Na dražbi je Mestna občina Murska Sobota uveljavljala predkupno pravico

Kot je že znano, je minuli ponedeljek potekala v Ljubljani javna dražba na kateri so se za 50-odstotni delež v Pomurskem tehnološkem parku poleg Mestne občine Murska Sobota potegovale še dražiteljice iz Kopra, Ljubljane in Maribora. Gre za delež družbe, ki je bil prej v lastni RRA Mure v stečaju. Na dražbi je Zavod Palemid iz Maribora zviševal ceno. Ustavila se je šele pri 72 tisoč evrih, ko je Mestna občina Murska Sobota, ki sicer že ima 30 odstotni delež, uveljavila predkupno pravico.

Potrebno je bilo še soglasje mestnega sveta

Za teh dodatnih petdeset odstotkov deleža je bilo potrebno soglasje mestnega sveta. Ker je zadnji rok za podpis pogodbe tri dni od dražbe, kar pomeni ravno na dan seje v četrtek, so to uvrstili na dnevni red seje naknadno, kar je sicer sprožilo nekaj polemik. Vendar so mestni svetniki po glasovanju sklep potrdili.

Pomurski tehnološki park pridobil številne mednarodne projekte

Pomurski tehnološki park je v zadnjem zadnjem času pridobil številne mednarodne projekte. Trenutno so vključeni v kar sedem projektov v skupni vrednosti 9 milijonov evrov, so pa v postopku podpisa še enega, torej osmega. Po besedah direktorja Marka Močnika jim je uspelo zaradi referenc in močnih evrospkih partnerjev. Po mnenju Mestne uprave ne bi bilo smotrno, da ta delež kupi nekdo iz drugega dela Slovenije. 

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2016 ob 11:54 svašta gost

      Najprej jim na pobudo župana zmanjšajo sredstva, zdaj jih pa kupujejo.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2016 ob 14:21 Donald kokodak gost

      Same mučke okrog toga, vsi ste vij meni sumljivi !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2016 ob 9:11 pörköt gost

      In kaj do delali v polovici zgradbe obnavljali staro pohištvo in vse ostalo tak kak delajo v bivši družbeni verjetno ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.