https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Člani ŠD TurboMS in KK Tropovci že letos v skupnih dresih

23.3.2011  

Kolesarski klub Tropovci, ki obstaja že 22 let, in Športno društvo TurboMS, ki je bilo ustanovljeno pred dvema letoma, bo odslej delovalo združeno pod imenom Team Turbo Tropovci. Prva tekmovanja v skupnih dresih kolesarje čaka že v prihodnjem mesecu.

Kolesarski klub Tropovci, katerega predsednik je Dalivoj Titan, je leta 2009 praznoval že svojo 20. obletnico, Športno društvo TurboMS, katerega predsednik je Robert Šooš, pa je bilo ustanovljeno šele pred dobrima dvema letoma. Osrednja športna disciplina obeh klubov je kolesarstvo – večina članov tekmuje v cestnem kolesarstvu, nekateri pa se posvečajo tudi duatlonu, ki kolesarjenje kombinira s tekom, in triatlonu, ki zajema še plavanje. Športno društvo TurboMS je tako poleg Kolesarske zveze Slovenije tudi član Triatlonske zveze Slovenije. Medtem ko so člani ŠD TurboMS vsi že izkušeni tekmovalci, ima KK Tropovci v svojih vrstah tudi mlajše nadobudne kolesarje, ki so šele na začetku svoje tekmovalne poti.

Druži jih prijateljski odnos, oboji so pri svojem delu uspešni

Oba pomurska kluba vzgledno sodelujeta že daljše obdobje. Tako tekmovalci kot vodstvi obeh klubov gojijo prijateljski odnos, sodelujejo in si pomagajo, saj se zavedajo, da lahko tako uspešneje konkurirajo številčno in finančno močnejšim klubom. Skupnim treningom nemalokrat sledijo skupni odhodi na tekmovanja, kjer kot večja, usklajena skupina tekmovalcev dosegajo več, kot bi dosegli kot posamezniki. Člani ŠD TurboMS so tako v lanski sezoni osvojili tri državne naslove in kar pet pokalnih zmag (v kolesarstvu, duatlonu in triatlonu), dve tudi v absolutni konkurenci. Dva njihova člana sta bila povabljena v državno reprezentanco za svetovno prvenstvo kolesarjev nad 30 let, ki je klubu prineslo dve uvrstitvi med prvo petnajsterico. Zelo uspešno so nastopili tudi na drugih mednarodnih tekmovanjih, kot so Svetovni teden kolesarstva, Limes tour in Triatlonski pokal Alpe Adria, kjer so se uvrščali na zmagovalne stopničke. Člani KK Tropovci so v lanski sezoni dobili dva državna prvaka med kolesarji amaterji, v kategoriji dečkov so na državnih tekmovanjih osvojili srebrno in bronasto medaljo, v skupnem seštevku točkovanja za Pokal Slovenije v kolesarstvu pa so osvojili štiri prva mesta. Pohvalijo se lahko tudi s tekmovalcem, ki je postal amaterski svetovni prvak svoje starostne kategorije v zimskem triatlonu.

Z združitvijo želijo postati bolj opazni in prodorni

Prav zaradi uspešnega sodelovanja ter nenazadnje tudi zaradi vse večjih težav s pridobivanjem sponzorskih in donatorskih sredstev sta vodstvi obeh klubov začeli resno razmišljati o združitvi. Ideja združiti dve manjši ekipi (s 13 oziroma 17 tekmovalci) v eno večjo, močnejšo ekipo, ki bo v slovenskem prostoru in širše bolj opazna in prodorna, se je porodila ob koncu uspešne lanske sezone. Že v letošnjem letu bodo tako tekmovalci ŠD TurboMS in KK Tropovci nastopali v skupnih dresih in pod komercialnim imenom Team Turbo Tropovci. Prva tekmovanja jih čakajo v mesecu aprilu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.