https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarice Nove KBM Branik Maribor premočan nasprotnik za ŽOK Kema Puconci

Puconci, 23.10.2016  

Odbojkarice Keme je v soboto čakal težak nasprotnik, saj so v goste prišle večkratne državne ter pokalne prvakinje igralke Mariborskega Branika. Domačinke so morale priznati, da so gostje bile boljše, saj so zmagale z 0:3 (16:25,15:25,15:25). Odbojkarice mariborske Nove KBM Branik so na srečanju 3. kroga 1. DOL v gosteh pri Kemi Puconci tako vknjižile še drugo prvenstveno zmago.

Kema Puconci: Nova KBM Branik Maribor 0:3 (16:25,15:25,15:25)

Puconci – Zelena dvorana, 100 gledalcev. Sodnika: Mojca Tovornik, Amir Suljkanović.

ŽOK KEMA Puconci: Kovač (L), A. Pintarič, Vinkovič 2, Franko 1, Škraban 9, Zdovc 3, Donša, Kocert (L), Belec, Oletič, Kadiš 2, K. Pintarič 4, Ajnihar (C) 2.

Nova KBM Branik: Mlakar, Blagne 15, Košenina 5, Kaučič, Najdič, Milosavljević (C) 5, Planinšeč 10, Sobočan 12, Jerala (L), Pintar 8.

Odbojkarice Nove KBM Branik so tekmo začele silovito ter si po začetni točki naveze Milosavljevič-Planinšec in si z odličnimi servisi do prvega tehničnega odmora priigrale šest točk prednosti (8:2). Tudi v nadaljevanju uvodnega niza so Branikovke gospodarile na terenu in po dveh zaporednih blokih Planinščeve na drugi tehnični odmor odšle pri rezultatu 16:7. Domačinke so v nadaljevanju zaigrale bolj zbrano, a je bila razlika prevelika. Mariborčanke so po napaki Škrabanove v napadu prvi niz dobile s 25:16.

V začetku drugega niza smo videli veliko napak na strani Mariborčank, kar so domačinke izkoristile in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:6. Zaostanek je prebudil odbojkarice Branika, ki so dvignile raven igre in do druge prekinitve rezultat obrnile v svojo korist ter povedle za štiri točke (16:12). Po zaslugi odličnih začetnih udarcev Blagnetove so se gostje odlepile ter drugi niz po dveh zaporednih točkah s servisom Pintarjeve dobile s 25:15.

Tudi v tretjem nizu smo videli izenačen začetek, ko so domačinke držale stik s favoriziranimi gostjami. Pri rezultatu 6:6 so se Mariborčanke z delnim izidom 8:0 odcepile po zaslugi Nike Blagne, ki je s svojimi začetnimi udarci spravljala v obup domačinke. Pucončakam v nadaljevanju ni več uspelo resneje ogroziti vodstva mariborske ekipe, ki je niz brez večjih težav pripeljala do konca ter po novem asu Nike Blagne slavile s 25:15 ter tako vknjižile še drugo zaporedno zmago v domačem prvenstvu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.