https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Pomurske javne glasbene šole s koncertom obeležile 200-letnico javnega glasbenega šolstva

24.10.2016 ob 14:00  

V gledališki in koncertni dvorani Lendava se je odvil koncert v počastitev visokega jubileja, 200-letnice javnega glasbenega šolstva. Na koncertu so nastopili pihalni orkestri vseh štirih pomurskih javnih glasbenih šol: Gornja Radgona, Lendava, Murska Sobota in Ljutomer.

V letu 2016 je za glasbeno šolstvo v Sloveniji zagotovo najbolj pomembno praznovanje 200 letnice organiziranega javnega glasbenega šolstva v Sloveniji. Ob tako veliki obletnici so javne glasbene šole v Pomurski regiji pripravile izjemen koncert, na katerem so se predstavili pihalni orkestri vseh štirih pomurskih javnih glasbenih šol. Pester program je zaključil pihalni orkester, ki se je oblikoval posebej za to slovesnost in so ga tvorili izbrani učenci iz vseh štirih glasbenih šol. Koncert je bil rezultat odličnega sodelovanja šol. Izvrstno muziciranje mladih glasbenikov je prepričalo občinstvo, da se v vseh štirih pomurskih glasbenih šolah izvaja pouk na visokem nivoju.

Foto: gs-lendava.si

Tudi Zveza glasbenih šol Slovenije pripravlja Slavnostni koncert ob 200-letnici javnega glasbenega šolstva, ki bo v nedeljo, 13. 11. 2016, ob 16. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. V programu bodo sodelovali trije simfonični orkestri in sicer simfonični orkester učencev nižjih glasbenih šol v katerem sodeluje tudi odlična violinistka GŠ Slavka Osterca Ljutomer Petra Kaučič, simfonični orkester mariborskega in ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet, ter simfonični orkester Akademije za glasbo v Ljubljani, navaja prlekija on net. Ob tem praznovanju se pripravlja tudi razstava ob 200-letnici javnega glasbenega šolstva ter Simpozij v čast 200–letnice javnega glasbenega šolstva na Slovenskem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2016 ob 19:10 gost

      TAKO JE !! Vsaka vam čast ! Kaj pa te privatne , kot v Beltincih ? Oderuhi, samo kasirajo , Lujđi pa pospravlja v žep !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.