https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan bo gostil gospodarski forum in poslovno srečanje med regijami Pomurje, avstrijska Štajerska in Gradiščanska

Rakičan, 25.10.2016 ob 14:15  

V sredo in četrtek, 26. in 27. oktobra, bo v RIS Dvorcu Rakičan potekal Gospodarski forum in poslovno srečanje. V Rakičanu bo tako dva dni tekla beseda o podjetniških temah in spodbujanju internacionalizacije med pomurskimi podjetji. Oba dogodka sta na novinarski konferenci predstavila direktor RIS Dvorca Rakičan mag. Robert Celec in direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah.

 

V sredo gospodarski forum

RIS Dvorec Rakičan organizira v sredo, 26. oktobra 2016, gospodarski forum na temo potreb podjetij, ki so vključena v proces internacionalizacije. Udeležili se ga bodo pomurski podjetniki, predstavniki razvojnih agencij in splošna javnost, ki jih zanimata podjetništvo in proces internacionalizacije.
Na gospodarskem forumu bosta mag. Robert Celec direktor RIS Dvorec Rakičan in dr. Vito Bobek iz FH Joanneum predstavila proces internacionalizacije (procesi/modeli in dejavniki uspeha), mednarodno okolje, neposredno in posredno mednarodno okolje, orodja za analizo mednarodnega okolja, podporo internacionalizaciji (viri in ukrepi) na ravni Evropske unije, Slovenije in Pomurja ter primere dobrih praks iz tujine.

Namen foruma je predvsem spodbujanje internacionalizacije majhnih in srednjih podjetij iz Pomurske regije.

V četrtek pa bo potekalo poslovno srečanje med regijami Pomurje, avstrijska Štajerska in Gradiščanska

Že naslednji dan, v četrtek 27. oktobra 2016, pa RIS Dvorec Rakičan v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico organizira poslovno srečanje med regijami Pomurje, avstrijska Štajerska in Gradiščanska. Namen dogodka je promocija Pomurske regije kot zanimive za investicije ter spodbujanje internacionalizacije majhnih in srednjih podjetij. 

Na poslovnem srečanju  bo mag. Katarina Pajnič iz Odvetniške pisarne Grilc Vouk Škof predstavila izzive čezmejnega opravljanja storitev za spodbujanje internacionalizacije storitvenih podjetij in  spremembe zakonodaje po 01.01.2017. Predstavljeni bodo tudi konkretni investicijski potenciali Pomurske regije, možnosti za kooperacijske posle, možnosti za sodelovanje na skupnih investicijskih projektih, možnosti za čezmejno sodelovanje na razvojnih projektih in primeri dobrih praks.

Predstavnikom pomurskih občin bo ponujena možnost predstavitve investicijskega potenciala njihove občine. Pomurskim podjetjem pa bo srečanje omogočalo vzpostavljanje novih poslovnih kontaktov s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Avstrije in postavljanje temeljev za nove, uspešne poslovne zgodbe. Tovrstno zgodbo o uspehu oziroma uspešnem čezmejnem sodelovanju med Slovenijo in Avstrijo bo predstavil tudi član uprave podjetja Saubermacher Dienstleistungs AG, Ralf Mittermayr. Prav tako bo v okviru srečanja predstavljen nov model mednarodnega mentorstva za podjetja, ki se želijo internacionalizirati, dejavnosti Slovenske gospodarske zveze, ki med drugim nudi svetovanje pri čezmejnih gospodarskih dejavnostih med Avstrijo in Slovenijo in svoje člane redno obvešča o gospodarskih in davčnih zadevah, avstrijsko gospodarstvo pa bo zastopano tudi s strani predstavnika Avstrijske gospodarske zbornice.

Oba dogodka sta brezplačna

Oba dogodka bosta organizirana kot podporna ukrepa za pomurske podjetnike z namenom spodbujanja internacionalizacije med majhnimi in srednjimi podjetji iz Pomurske regije ter bosta za vse udeležence v celoti brezplačna.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2016 ob 20:40 cumprinjak gost

      predlagam , da imamo noč čarovnic od trezinoga senja do miklošovoga , vmes prekinemo le toliko , da opravimo martinovanje , potem pa takoj preidemo v veseli december ! Uspeh je , da po treh feštah postane to že tradicionalno !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2018 ob 9:34 IBUsoacleYU gost

        Try the Document Translation Service Intercombase — a complex solution for translations to more than 40 major languages. We offer translations of different types of documents in all subject areas and fields of science, education. In our translation services uk work more than thousand of translators, they are all native speakers. INTERCOMBASE translation company work 24/7 and through the Internet, you do not need to look for a translation company in your location. Translators work with MS Word, MS PowerPoint, PDF, MS Excel and all formats, use computer aided tools. Order here translation to English, German translation, translations English to French, English to Spanish translation, even fast Norwegian translation - any language and any document. We have Assurance team so quality guaranteed. Intercombase.Com - translation services uk: french translation services uk

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2016 ob 21:06 jovo gost

      Te še pa po miklošinjem fčesnemo maričinje, štejfuvo in janüšovo, pa noč čarovnic zaključimo.Tak se güčij.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.