https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Dogodki ob občinskem prazniku Občine Lendave v kontekstu kulture, turizma in mladih

Lendava, 26.10.2016  

Na novinarski konferenci ob 20. prazniku Občine Lendava je župan občine mag. Anton Balažek predstavil pregled pomembnih mejnikov, ko so zaznamovali tekoče leto, program dogodkov ob občinskem prazniku in projekte v bližnji prihodnosti.


Vse od minule sobote, ko so v preddverju Gledališke in koncertne dvorane Lendava odprli razstavo Foto video kluba Lendava skozi foto objektiv, se vse do občinskega praznika, 28.10.2016, vsakodnevno vrstijo različni dogodki, v kontekstu kulture, turizma in mladih.

Včeraj so se pri stolpu Vinarium Lendava srečali učenci in dijaki lendavskih šol, ki jih zanima turizem. V sredo bo v kulturnem domu potekalo rajanje otrok z Ribičem Pepetom, popoldne pa bo v mestni hiši sprejem za predstavnike krajevnih skupnosti in javnih zavodov. V četrtek bo sprejem za predstavnike madžarske narodnosti, v petek pa bodo po svečani seji občinskega sveta s koncertom Beethovnovih del v jazz izvedbi zaključili občinski praznik. Občinskega praznovanja se bo udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se bo srečal z občinskimi gospodarstveniki.

Velik preskok na področju gospodarstva in turizma

Občina Lendava se v letošnjem letu lahko pohvali z gospodarstveniki, saj je v gospodarski coni veliko podjetij ki se ukvarja z investicijami, s tem pa se zmanjšuje brezposelnost. Velik preskok so naredili tudi na področju turizma, Stolp Vinarium je tretja najbolj obiskana turistična točka v Sloveniji. Velik delež obiskovalcev predstavljajo tudi dogodki na lendavskem gradu. Ponosni so na investicije s področja komunalne infrastrukture v Slomškovem naselju in ureditev nekaterih turističnih prometnih infrastruktur.

Od kandidiranja za Evropsko prestolnico kulture do ureditve kolesarskih vstopnih točk

Naslednji projekt, ki so si ga zastavili, je kandidatura za Evropsko prestolnico kulture, v proračunu za 2017 pa so zagotovili sredstva za vstopne kolesarske točke (v Genterovcih, na Hotizi, v Petišovcih ter točka proti Benici in Murski šumi). V prihodnosti bodo širili lokacijo pri stolpu, reševali vprašanja dokončanja pomurskega vodovoda in izvedbo gradenj malih komunalnih čistilnih naprav, ki so potrebna na območju Lendavskih goric.

Kupili bodo staro blagovnico sredi mesta, ki ima močan vpliv na urbanistični del, v prihodnosti pa načrtujejo še en hotel v občini in gradnjo rastlinjakov na 10 hektarjih, širiti poslovno industrijsko cono in aktivirati cono v Dolgi vasi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2016 ob 13:34 radio erevan gost

      Kako se reče takšnim ljudem? Rajši ne komentiram.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2016 ob 14:00 šime gost

      ..arogantneži in napihnjenci ,ki si ne upajo iti med ljudi...Ko pa zagusti tja pošlje vsevedca Grkeša.....

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2016 ob 15:29 radio erevan gost

      Dobro nadaljevanje mojih misli.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2016 ob 15:46 gost gost

      Lahko se je hvaliti, vendar ni vse tako lepo in rožnato, kot govori . Predvsem na področju turizma ni tako in tudi ljudje še zdaleč niso tako gostoljubni kot se jih prikazuje. Turizen pa so ljudje.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2016 ob 18:06 gost

      Nobene konstruktivne kritike niste podali zgornji komentatorji. Najlaže je polivati gnojnico po nekom, s katerim se ne strinjaš. Napiši tvoje dobre predloge, če jih imaš!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.10.2016 ob 20:34 radio erevan gost

      Ne glumi zadnji gost. Predlogov je bilo že na tone, toda v Lendavi vse potone, tudi otoki. Kar ni zraslo na gospodovem zelniku, nima ne praktične, ne teoretične možnosti, da zaživi. Če pa imaš spomin, boš videl, da eni predlogi niso bili sprejeti, ko pa so gospod mislili, da so ljudje pozabili, so zamisel pohopsali. Toliko o ritolizništvu, ki ga ni in ni konca.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2016 ob 11:16 tako je gost

        Zelo dobro napisano.....celo neke predloge ima za brez veze in čez nekaj časa on to predlaga in je zelo pameten predlog...haha....

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.10.2016 ob 20:44 pp gost

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.10.2016 ob 14:14 MILIJENKO gost

      Ja to počne lendavski šerif ,ki misli ,da bodo ritolizniki Z NJIM VEČNO..!!!!Še malo ,pa bo postal en VELIK VOLK SAMOTJAK ,KI SI NE BO UPAL ITI NIKAMOR....RES GNOJ OD ČLOVEKA!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.10.2016 ob 8:22 joško gost

      Ta človek je kontekst avtokratizma, klientelizma in diktature. Nadutež, ki o svojih someščanih misli, da so nesposobneži in lenuhi, o sebi pa misli, da je genij. On je genij in magister ekonomije, številke pa govorijo drugače: iz občine se ljudje odseljujejo, v Lendavi je število prebivalcev padlo pod 3000, nezaposlenost je 20%, ob tem pa cela njegova rodbina ceca davkoplačevalski denar, ka se ti meša. Naj pove, koliko prihodkov je Vinarium do zdaj imel in kam so dali ta denar! Po Lendavi govorijo, da je Čanderu izlačal 20 jurjev za EPK. Umazanec nikoli ne govori resnice, samo zamegluje. Baraba nad barabami.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.10.2016 ob 18:17 slon brez sadeža gost

      Joško, to kar govoriš je res. Si že slišal za žival, ki se ji reče slon? Njegova koža je proti koži našega "idola" najtanjši možni papir. In to, kar napišejo njegovi najbolj "nesposobni" občani, njemu gladko dol visi. Rezultat vsega tega je prazna dvorana in najbolj blesava tiskovna konferenca, kar sem jih v življenju videl.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.