https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Učenci Osnovne šole Muta nastopili na dnevu odprtih vrat v Predsedniški palači

26.10.2016 ob 13:00  

Ob včerajšnjem državnem prazniku dnevu suverenosti je Urad predsednika Republike Slovenije, kot ob vseh državnih praznikih, pripravil dan odprtih vrat. Predsedniško palačo je tega dne obiskalo blizu 350 obiskovalcev, katerim so dan z nastopom polepšali tudi učenci OŠ Muta.

Obiskovalce je nagovoril predsednik republike Borut Pahor in čestital državljankam in državljanom za državni praznik. Spomnil je na pomen praznika v letu, ko država obeležuje 25. let samostojnosti, na to, kako smo enotni dosegli razglasitev Republike Slovenije, jo ubranili in dosegli njeno mednarodno priznanje. Ob prazniku dnevu suverenosti je Predsednik Republike vročil državno odlikovanje srebrni red za zasluge Zvezi slovenskih častnikov ob dvajsetletnici uspešnega delovanja. V imenu odlikovancev se je predsedniku republike zahvalil generalmajor dr. Alojz Šteiner, predsednik Zveze slovenskih častnikov.

Dogodek so z glasbo in recitali pospremili učenci Osnovne šole Muta in mešani pevski zbor Solidarnost iz Kamnika. Obiskovalci so si pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije z zanimanjem ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika republike Boruta Pahorja, ki jim je v svoji pisarni odgovarjal na številna vprašanja, povezana z njegovim delom. Ogledali so si tudi menjavo častne straže garde Slovenske vojske, ki je ob državnem prazniku bila postrojena pred Predsedniško palačo.

Foto: FB Borut Pahor

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2016 ob 15:26 gost

      In ka ma zdaj tou veze s Pomurjon? Niti Muta, niti Kamnik sta nej v Pomurji. Ne ven zakoj ste tou objavili? Dajte še kaj iz Primorskoga konca objavite. Tisto nas tudi ful zanima.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2016 ob 15:40 gostja gost

      Se popolnoma strinjam s predhodnim gostom. Isto tak pišejo za sakšo pesjo procesijo, ka se zgodi v Lendavi, pa oni majo tudi svoj portal. Naj se piše, ali, da je kaj pomembnoga. Od Radenec, Ljutomera Radgone itd, ka je tudi Pomurje pa malo, ali skoraj nič vesti. Mogoče pa tu nemajo svojih dopisnikov, zato so pa ostali bolj aktivni.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.