https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bodo Japonci robote izdelovali v Murski Soboti?

28.10.2016 ob 15:00  

Nova tovarna industrijskih robotov bo stala v Sloveniji, tako se je odločil upravni odbor korporacije Yaskawa Electric. V igri za lokacijo nove tovarne sta Murska Sobota in Ribnica, kjer ima Yaskawa že tovorno robotov Yaskawa Ristro.

Lokacija gradnje bo izbrana do konca tega leta. Začetek gradnje naj bi bil jeseni prihodnje leto. Konec leta 2018 oz. v začetku leta 2019 je predvidena poizkusna proizvodnja. Nova tovarna bo v Slovenijo pripeljala 170 novih delovnih mest.

V 30 do 40 tisoč kvadratnih metrov veliki tovarni bo zaposlitev dobilo predvidoma 40 inženirjev. Ker se bodo v tovarni ukvarjali tako z raziskavami in razvojem kot s proizvodnjo industrijskih robotov, bo zaposlitev poleg inženirjev dobilo večje število strojnikov, mehatronikov in drugi kader, potreben pri gradnji robotov.

Foto: thehansindia.com

Vrednost naložbe znaša 25 milijonov evrov, kjer bo država prispevala 5 milijonov evrov. Za japonsko investicijo se je potegovalo več evropskih držav, a Japonci so se odločili za Slovenijo, kjer podjetje Yaskawa deluje že dvajset let. Slovenija si je v teh letih pridobila zaupanje s strani Japoncev.

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2016 ob 19:37 Stewen gost

      POKRAJINA "ROBOTOV" - Seveda si želim, da bi tovana robotov stala v MS, torej v Pomurju, žal pa je vsakemu, ki logično razmišlja, jasno, da jo bodo zgradili v Ribnici, kjer že podobna izdelava. - V Pomurju torej tovarne kovinski robotov ne bo, še naprej pa bodo prihajali - se rojevali "robotki", ki bodo - potem, ko bodo zrasli - "mesni roboti". Ti bodo, ko bomo imeli spet množično "roboto" (kot je bila Mura), delali kot roboti. Seveda si želim, da se ta napoved ne uresniči in bodo delo opravljali kovinski roboti. Bi bilo to vredu? Tudi ne, ker bi roboti "požrli" delovna mesta. Potem bi ostalo le, da jih uničimo, kot za časa industrializacije počeli delavci s stroji.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2016 ob 11:03 robot gost

      No že pa do robote v Prekmurji delali .Pa Magna bi naj bila v Prekmurji .Tu v Prekmurji ne bodo delali robotov in tudi Magne ne bo to je 100 % .Nekdo nekaj izve in že pijšejo ka de se vse delalo v Soboti oziroma Prekmurju ..Bogme ne prodavlite nam takšne fore

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.11.2016 ob 9:34 gost

      Ja delali do marsikaj npr revščino v tem so najbolji in si zaslužijo priznanje strelski vod...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.