https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bo 12 pomurskih občin vračalo evropski denar?

03.11.2016 ob 7:05  

Do 15. novembra ima 12 občin pomurskega vodovoda sistema B čas, da potrdi elaborat o določitvi cene vode. V primeru, da občine elaborata ne bodo potrdile, bodo morale vrniti evropski denar, tako je naročila ministrica za okolje in prostor Irena Majcen. V sistem je bilo vloženih 40 milijonov evrov evropskih kohezijskih sredstev.

Projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem B povezuje 12 pomurskih občin: Beltinci, Murska Sobota, Tišina, Cankova, Rogašovci, Grad, Kuzma, Moravske Toplice, Puconci, Gornji Petrovci, Šalovci in Hodoš.

B krak pomurskega vodovoda je dokončan že od začetka letošnjega leta. Od takrat dalje je ustanovljeno Javno podjetje Vodovod sistema B, ki pa še ne deluje, ker se občine še vedno niso dogovorile o enotni ceni omrežnine. Le delno bo krak začel delovati novembra.

Foto: arhiv Pomurec.com (slika je simbolna)

Kot pojasnjuje ministrstvo, je bilo županom na sestanku jasno povedano, »da morajo občine upravičenke izpolniti vse zaveze, ki so jih dale pred odobritvijo projekta v okviru finančne perspektive 2007 – 2013.«

Po poročanju Financ je infrastruktura v teh občinah en skupen sistem z eno ceno in ne 12 ločenih občinskih sistemov z ločenimi cenami. Cena vodo in omrežnine mora biti enaka za vsako gospodinjstvo. Od občanov bo upravljavec pobral 2,3 milijona evrov in občine ostajajo v sporu, zaradi razdelitve tega denarja.  

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2016 ob 8:40 županbedak gost

      tej župani z raznimi šlosarskimi in zidarskimi šolami so itak nej sposobni spelate evropskoga projekta, najprej nej zaradi nesposobnosti, drugič pa zaradi toga, ka so navajeni na delo po domače. Pri evropskih sredstvih pa nega heca, po občinaj pa itak mamo zaposlene županove sorodnike ali politične podpornike, keri nemajo pojma o pojmi. Mi občani bomo na kunce plačuvale njihovo nesposobnost, pa še drago in smrdečo vodo. Vam povem, glave do letele, tude zelnate....

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2016 ob 10:39 povezani gost

      napište i imenom keri župan nasprotuje ? kelko ge znan naš velecenjeni nasmejani in povezovalni ;-)

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.11.2016 ob 19:13 ne-povezani gost

        bistvo spora je , da SISTEM SPLOH NE FUNCIONIRA ! Izteka se garancijska doba , žal pa bi bilo potrebno še kar nekaj posegov , da bi se sistem zaključil. Da pa se tega ne bi prikazalo kričijo o nesoglasjih in nekih ELABORATIH ?

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.11.2016 ob 12:30 tnt gost

      Če ne prej bo to znano, ko bo treba vračat denar. Takrat se bodo tudi kregali koliko naj katera občina vrne?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.11.2016 ob 12:40 barcelona gost

      Na kakšen način bodo morali dokončati projekt so župani vedeli že, ko so ga začeli. Če bo potrebno vračati denar ga naj vračajo župani in vsi tisti, ki se krmijo pri občinskih koritih.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.11.2016 ob 12:40 gost1 gost

      @gost - županbedak Gda nas je v prejšnji države vodil ključavničar, se takšnih cirkusov nej delalo, pa narod je normalno žijvo, gnesden pa tej v nafčene strokovnjake, pa vjdemo ge smo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2016 ob 7:46 Ž/B gost

        kda nas je vodo ključavničar smo mislile ka držimo boga za j..jca....dokeč nan je svejt peneze davau... kda pa so zaprli pipe, pa je tak vse crknolo....takšne noroste so se pa rejsen nej delale, drži!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.11.2016 ob 13:17 Petrovčar gost

      Marki neščejo davati pejnez za nas siromašne Goričance. Nas so pa naši župani itak v bankrot pripelali. Nenazadnje majo praf. Dajmo pejneze Evropi nazaj ka mo pa meli skoraj kšenki vodou.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.11.2016 ob 14:57 gost

      Za to mora nekdo odgovarjati. Upam, da bodo vložene odškodninske tožbe proti odgovornim! Sicer se bo morala že enkrat zgoditi ulica, ker je tega sranja v tej državi že enkrat dovolj.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.11.2016 ob 15:14 Lipovčar gost

      Ka so pa Beltince dobile od toga vodovoda ? oz beltince še glavno cejv skozi beltince in pa stolp vse vasij iz Beltinec vo pa nika, dele pijemo vodou iz starij cevaj, tak ka nevejn zakoj bi lipovčar prejk vode mogel bilokaj plačuvati goričnacom, dele mamo stare cevij. Lipovčarje ščemo nove, zdrave cevij, pritisk, hidrantno omrežje, kolesarsko stezo nej pa hokejsko igrišlče in balone

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.11.2016 ob 16:27 Goričanec gost

      ...."dele mate stare cevij" pa še tiste smo v am mi Goričanci napravili z našim samoprispevkom.šteroga smo vam plačüvali 15 let, mij pa zdaj mamo en velki k..... od toga, malo pijtaj atija pa strijca če do šteli po istini povedati, ka mama ti itak nede pravla ,,,

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.11.2016 ob 16:44 gost

      ulica bi se ži davno mogla zgoditi, župani so nesmrtni vsaj v svojem mandatu, ni bog jih nemre menjati, plače si talajo po njihovih željah, mi jih pa gledamo. Nou dugo, ka nihče nindri popijzdi, te se pa javnost sprašuje - zakuj, za vražjo mater lopovsko. Mijihvilomo, ne moremo jih pa menjat pred istekom mandata zaradi predvolilne nadutosti in povolilne NESPOSOBNOSTI. To nega v Kađihistanu, samo spomnite se naše nove države. A kdo ve, koliko je takrat bilo županov, ki so sedeli na svojem in POSLANSKEM stolčku?(mislim da cca. 65% vseh poslancev.In poglejte, kako fini zakon so sprejeli sebi v prid. Vrtijo nas ti politični seronje kot indijance, mi jim pa ploskamo....... Bravo!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.11.2016 ob 17:36 beltin. gost

      Tij nimak (goričanec ), mij marki smo meli že vodovod , prle kak si se tij skokurekno Napravili smo si samij z samoprispejvkom ! Tak ka ti nemo razlagali kak pa ka je vodovod , šteroga mogouče tij ešče rejsan nemaš !? Žalostno a resnično, toga se zavedaJO ŽE TUDI ROMI !

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.11.2016 ob 17:36 gost.bmw gost

      ka zdaj pa do občine mogle davat pejneze nazaj davat,to je zdaj tak ka pred pol leta so dvignili cene vode ,omrežnino ka je komunala imela več kak 130 tisoč evrov dobička zdaj pa do občine stisnoli pa na nas ka do pa naše žepke trpele,

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.11.2016 ob 17:54 občan1 gost

      Kot prvo, kdaj smo gradili v občini Beltinci vodovod in črpališče, ste na Goričkem gradili nogometna igrišča s tribunami in razne druge norije, namesto da bi si uredili zdravo pitno vodo. Zahvalite se takratnim županom. Kot drugo, ne more biti cena omrežnine v Beltincih in Rogašovcih ista, pri denarju se solidarnost konča. Goričanci niti ne veste, kakšne položnice boste dobivali za dobavo vode. Vaši vrli župani vam tega niti ne upajo povedati. Ko vam bodo, vas več voda iz pomurskega voda ne bo zanimala. Kot tretje, v Ljubljani na ministrstvu še danes ne vedo, da vodovod sistem B še daleč ni končan. Do nekaterih goričkih občin še sploh ni cevovoda. Na ministrstvu tudi ne vedo, da voda iz črpališča Hraščice ne more pritečti v M.Soboto in naprej in obratno, saj med Mursko Soboti in Beltinci ne obstaja povezovalni cevovod, oziroma je stari neuporaben. O tem naj raziščejo v Ljubljani, ne pa da verjamejo sedanjemu vodstvu sistema B, ki jim posreduje neresnične podatke. Nekdo bo moral odgovarjati v Prekmurju in v Ljubljani. Beltinčani pa imamo prav, da ne podpišemo pogodbe o prenosu upravljanja na enotnega upravljalca. Imamo svoj sistem, za izgradnjo stolpa, kar je tudi vse, kar smo dobili, pabomo vrnili denar.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.11.2016 ob 20:17 Lujzek gost

      Kala/%ar & Zv*r sta vseveda in pika.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.11.2016 ob 23:56 karl gost

      Ves sistem vodovoda tako A, B in C je en velik nateg! Vsak ki se vsaj malo razume na računovodstvo mu je bilo že na začetku jasno, da bo potrebno plačevati amortizacijo, ki je astronomsko visoka. Šlo je za to, da nekdo od zadaj mastno zasluži. Ljudje pa bodo to vse skupaj odplačevali 50 let! Kraji, kjer je vodovod že bil dobro narejen in funkcionalen tega sploh ne bi rabili in bodo sedaj nekaj plačevali, kar sploh ne potrebujejo. Napake so tudi v obeh drugih sistemih, to je A in C. Če pride kakšna kontrola iz EU bodo vsi vračali sredstva. Napak pa tudi ne bo nihče več popravljal, ker so izvajalci, ki so ponekod bili taki, da jih sploh nisi razumel, kaj govorijo že davno odšli. Ne bom pisal koliko škode so naredili na raznih drugih vodih in na infrastrukturi in premoženju občin in občanov. Ta ministrica naj bo raje tiho. Ko hodi po veselicah DeSUSa drugo ne ve povedati ljudem, kot to, da so ona, Korl in ostali njihovi politiki zaslužni, da upokojenci še sploh imajo penzije. Zavajanje brez primere!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.11.2016 ob 9:38 bac gost

      Seveda so oni zaslužni za njihove penzije, saj si mislijo, da so oni namesto nas delali. Sedaj pa se je plošča obrnila. Mi moramo delati za njih da lahko vladajo. Če bi mi po povedo kakšen politik, bi ga vrgo v prvi potok.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.11.2016 ob 15:20 PLAVI gost

      Če vas ka zanima gkede krakov pa vsfga okrog vodovoda pitajte GERKEŠA PODŽUPANA LENDAVE .On ve vse kaj ,kako ,kamo ,komu ,od kod ,do kot ,zakoj je tako moralo biti ,zakoj še ni končano ,zakoj govorimom eno ,a stvarnost je druga,pa še pa še ......IZVOLITE PA GA PITAJTE ..ON VSE ZNA ....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.11.2016 ob 19:04 Gradec gost

      Lipovcar. Rajsi mej stare cevi kere so bole zdrave kak pa nove. Nove cevi katere so vgrajevali so iz Imdije in izRusije.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      05.11.2016 ob 14:57 Boštjan Š. gost

      Nekaj let nazaj, smo na Tišini bili proti, ker ni cela občina dobila novih vodovodov, ker je bilo vse preveč neznank in ker nismo verjeli, da se bodo okrog korita kaj dogovorili. Poglejte malo v zgodovino. Ljudje dragi, g. Šlihthuber, župan najbolj zadolžene občine v Sloveniji, je bil dolga leta koordinator. To pove vse o projektu. Vsem so lagali v obraz. Me prav zanima, kaj bo iz tega? Morda pa smo imeli na Tišini prav. V vseh občinah pa so se zgovdili dvigovalci rok, ki pojma niso imeli, o čem glasujejo. In zdaj bodo naši vrli župani krivdo zvalili na občinske svete.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      07.11.2016 ob 17:22 gost

      Pozdravljeni je kdo ki dela v Avstriji Felbach ker bi lepo prosil če se lahko z vami vozim v prihodnje samo začasno plačam 041514298Murska

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.