https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

V napeti končnici Panvita Pomgrad premagala Šempeter

1.11.2016  

Panvita Pomgrad v napetem srečanju v gosteh premagala Šempter. Naslednja tekma čaka murskosoboške odbojkarje v soboto ob 19.uri, ko bodo gostili Salonit.

V razburljivi in do zadnje točke napeti tekmi so odbojkarji Panvite Pomgrada po vodstvu 2:0 dovolili domačinom da se vrnejo v igro in v nizih izenačili na 2:2, v odločilnem petem nizu je Panvita Pomgrad slavila z 17:15 in si priborila prvo zmago v državnem prvenstvu.

Šempetrani so prvi niz pričeli s tremi napakami v napadu in posledično so prišli odbojkarji Panvite Pomgrada je do prednosti 3:0. Izbranci trenerja Sebastjana Cilenška so na 6. točki izenačili in prišli do vodstva 10:9. Po seriji dobrih servisov Jerneja Detele so odbojkarji Panvite Pomgrada povedli s 14:10. Po bloku Robide so bili Savinjčani pri minimalnem zaostanku 17:18. Končnica in zmaga 25:20 v prvem nizu je pripadla igralcem Panvita Pomgrad iz Murske Sobote.Tudi drugi niz je bolje pričela Panvita Pomgrad in vodila z 8:5 in 16:10. V nadaljevanju so domačini prikazali nekoliko boljšo igro in se približali na 15:18 ter 19:21, a jim izkušeni Sobočani preobrata niso dovolili. Niz se je končal z rezultatom 25:19 v korist Panvite Pomgrad.

Po zaostanku 2:0 v nizih so domačini v 3. setu povedli s 4:0 in 8:5. Z dobro igro so nadaljevali tudi po prvem tehničnem odmoru in imeli pri drugem že prednost šestih točk. S številnimi menjavami je gostujoči trener Dejan Fujs skušal spremeniti tok dogajanja na igrišču, vendar so domačini kljub nekaj napakam dobili niz 25:19.Po začetnem vodstvu domačih s 6:4 v 4. nizu, je Panvita Pomgrad izenačila in povedla z 11:8. ter imela pri drugem tehničnem odmoru naskok dveh točk. Ob bučnem navijanju navijačev so domači v končnici povedli s 23:22 in po rdečem in hkrati rumenem kartonu gostujočega igralca Flisarja dobili niz s 25:22 ter po zaostanku 2:0 izsilili t.i. tie break.

V petem, odločilnem, setu sta obe ekipi prikazali izredno borbenost in se menjavali v vodstvu, nobena pa si ni priigrala večje prednosti kot dve točki. Na koncu je Panvita Pomgrad izkoristila in zaključili svojo prvo zaključno žogo in se veselila zmage v Šempetru.

Foto: FB Pomurje Deset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.