https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Romska glasba kot odgovor na strpnost v družbi

09.11.2016 ob 7:05  

Romska zveza Slovenije pripravila koncert strpnosti in ne sovražnosti v Gledališču Park, kjer so se predstavili nekateri romski glasbeni izvajalci.

Tudi letos so v Gledališču Park pripravili koncert proti nestrpnosti in sovražnosti. V njem se je predstavilo nekaj romskih glasbenikov, ki so se predstavili s svojimi deli. Osrednja govorca prireditve  sta bila podžupan MO MS Boštjan Berlak in poslaned DZ Dušan Radič.

Boštjan Berlak je med drugim povedal, da dogodek odraža strpnost v družbi, kjer gre za najvišjo stopnjo sobivanja in organiziranja. Svoje dodal še Dušan Radič, ki je v svojem govoru omenil spomine na mladost, ko so ga vedno obkrožali mlajši romski vrstniki. Romska melodija je vedno združevala drugačnost in je vedno predstavljala melodijo vseh nas.

Tokrat so nastopili učenka OŠ II, Duo Pomaranča in Ivana, plesalke VDC Polž Maribor, Zlata žila, Dušan Horvat Vajta, Rom art, Luka in Sebastjan, Nina in Del tuha.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2016 ob 10:04 gitara gost

      pa od nikda je "cigu" rojeni za mužiku pa fuzbal

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.