https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Židan na Kitajskem prepričal gospodarske delegacije. Naslednje leto se bodo srečali v Gornji Radgoni

09.11.2016 ob 8:36  

Dejan Židan je prepričan, da bo to eden najpomembnejših dogodkov naslednje leto v Sloveniji.


Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan se te dni mudi na uradnem obisku politično – gospodarske delegacije na Kitajskem in v Hong Kongu. Namen obiska je pospešiti gospodarsko in drugo sodelovanje med državama tako na področju kmetijstva in živilstva ter gozdarstva. V akcijskem načrtu prednostnih aktivnosti ministrstev in vladnih služb v letu 2016 je ministrstvo kot eno od prednostnih nalog opredelilo pospeševanje mednarodne vpetosti kmetijstva, prehrane in gozdarstva.

V okviru te prioritete je posebna pozornost usmerjena na nekaj ključnih projektov, od katerih sta dva namenjena sodelovanju s Kitajsko. Prvi se nanaša na sodelovanje na področju kmetijstva in živilstva, drugi pa na sodelovanje v gozdarstvu v okviru skupine 16+1 (Kitajska in države Srednje in Vzhodne Evrope), kjer je Slovenija prevzela koordinacijsko vlogo.

Naslednje leto srečanje na AGRI

V sklopu obiska se je Židan na povabilo Han Changfuja, ministra za kmetijstvo LR Kitajske, udeležil tudi 11. kmetijsko trgovinskega foruma med Kitajsko in državami Srednje ter Vzhodne Evrope (vsakoletno srečanje 16+1 v kmetijstvu na ministrski ravni). Kot je na svojem Facebook profilu objavil Židan, jim je tam uspel velik met.

»Prepričali smo udeležence, da bo naslednje srečanje vrha 16+1 v Sloveniji. Naš predlog je bil, da bo to uvod v sejem AGRA. Verjamem, da bo to eden najpomembnejših dogodkov naslednje leto v naši državi. Pričakujemo udeležbo 16 politično gospodarskih delegacij.«

Gospodarsko delegacijo Slovenije na Kitajskem in v Hong Kongsu sicer zastopa 16 pridelovalcev vin ter dodatno še podjetji Berryshka in Oljarna Kocbek iz Sv. Jurija ob Ščavnici, ki se predstavljajo v slovenskem paviljonu.

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2016 ob 6:05 povezani gost

      ha ha in to je zdaj uspeh ? To nemreš vrvati in to je zdaj uspeh vlade ka drugo leto (to mo še vidli) pridejo kitajci na sejem in kaj zdaj ? če že pridejo jih boste lepo pogostili na naš račun oni do nas hvalili kak je slovenija lepa in odšli ;-) to bo rezultat tega ;-)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2016 ob 15:57 gost.braat gost

      bravo Zidan, tak se to dela, če ne uspeš doma, če te noben kmet noče, pa se naredi velik met na kitajskem, boš šel tja drugo leto sadit riz*?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.