https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prepoved vožnje za traktorje na stezi med Rakičanom in Odranci

Beltinci, 09.11.2016 ob 11:00  

V torek, 8. novembra, so bile odstranjene oznake, ki so traktorje usmerjale na traktorsko – kolesarsko stezo med Rakičanom in Odranci. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so postavili nove prometne znake, ki traktorjem prepovedujejo vožnjo po tej stezi in jih usmerjajo na glavno cesto. Pešci in kolesarji bodo sedaj varnejši.


Direkcija RS za infrastrukturo je vendarle popustila in se sedaj strinja z občinami Murska Sobota, Beltinci in Odranci, da traktorji ogrožajo pešce in kolesarje po sedem kilometrski dolgi stezi med Rakičanom in Odranci. Omenjene občine so po dolgoletnih pritožbah vendarle dosegle prepoved vožnje traktorjev po stezi.

Foto: times.si

Veliko vprašanj o primernosti vožnje velikih in širokih traktorjev po omenjeni stezi se je začelo po dogodku, ko je konec avgusta na preozki traktorsko – kolesarski stezi pri Lipovcih tragično umrl kolesar, ki je padel pod kolesa prikolice prehitevajočega traktorja. Pred nesrečo je bilo stališče Direkcije RS za infrastrukturo, da zaradi oviranja prometa in zmanjšanja njegove varnosti in pretočnosti, traktorjev ne morejo preusmeriti na glavno cesto. DRSI pa je vendarle priznal, da »zaradi spremenjenih dimenzij traktorjev od časa izgradnje traktorsko - kolesarske steze do danes traktorji zasedajo celotno prometno površino steze, šibkejši udeleženci v prometu pa se morajo umakniti na brežine steze.« Varnost pešcev in kolesarjev na stezi bo sedaj večja, ker jih traktorji ne bodo več ogrožali.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.