https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V ZDA zmaga Trumpa, v Belo hišo se prvič v zgodovini seli Slovenka

09.11.2016 ob 12:00  

Donald Trump je nabral več kot 270 elektorskih glasov in s tem postal nov predsednik Združenih držav Amerike. Z njim se v Belo hišo seli tudi Slovenka Melanija Trump, ki bo tako postala prva dama Amerike.

Kampanja za tokratnega 45. predsednika Združenih držav Amerike je bila najbolj umazana kampanja v zgodovini ameriških volitev. Ki pa se je sedaj končala. Hillary Clinton je morala priznati premoč Donalda Trumpa. V tej kampanji se je (vsaj iz slovenskega vidika) odločalo tudi o vprašanju: »Ali bo prvič v zgodovini Amerike predsednica postala ženska, ali pa bo prvič v zgodovini Amerike prva dama postala Slovenka?« Odgovor na to vprašanje je sedaj že jasen: prvič v zgodovini Amerike je prva dama postala Slovenka, namreč Melanija Trump iz Sevnice.

Foto: FB Melanija Trump

Trump je po zadnjih podatkih zbral 288 elektorskih glasov, Clintonova 218. S tem se do sedaj najbolj nenavaden predsedniški kandidat seli v Belo hišo. Melanija Trump pa bo hkrati prva na tujem rojena prva dama ZDA po letu 1829. Po zmagi Trumpa bo povečane pozornosti deležna tudi Sevnica, od koder prihaja Trumpova žena Melania. In s tem tudi Slovenija na sploh.

Foto: Nova24TV

Že pred izidi volitev se je veliko govorilo o odnosih med Slovenijo in ZDA, v primeru, da zmaga Clintonova in v primeru, da zmaga Trump. Strokovnjaki so si bili enotni, da so trenutno odnosi dobri in da bodo ne glede na zmagovalca volitev ostali nespremenjeni. Obstaja pa verjetnost, da se bodo, v primeru, da v Belo hiše pride Slovenka, odnosi še izboljšali. Sta pa Donald in Melanija Trump z zmago na volitvah za 45. predsednika ZDA Slovenijo že danes postavila na visoko mesto na svetovnem zemljevidu. Donald Trump bo kot 45. predsednik ZDA prisegel 20. januarja prihodnje leto. Ob izvolitvi je zakoncema Trump tudi že čestital slovenski premier Miro Cerar. Trumpu je zaželel uspešno delo, hkrati pa ga veseli, da je Slovenija na nek način dobila prvo damo ZDA, je še dodal. Predsednik države Borut Pahor pa je po zmagi Trumpa v ZDA dejal:»Prizadeval si bom, da bi prijateljstvo, sodelovanje in zavezništvo še poglobili.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2016 ob 13:52 gost

      Čestitke Donaldu in Melaniji.Sožalje novinarjem in ostalim "STROKOVNJAKOM".

      26 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2016 ob 20:28 en gost

        Samo rejsan, to je prava sramota kakše laži so se prikazovale predvsem na CNN. Takšo lažno prikazovanje dejanskoga stanja in poskusov manipuliranja z javnostjo smo nej vidli že od Hitlerjeve nacistične propagnade, ge so tudi samo manipulirali pa predvajali laži. Resno upam ka de Trump zaj malo naredo "red" na ton področje...

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2016 ob 13:55 gost

      Iskrene sožalje RTV Slovenija! Trump je pač boljši kandidat od Hillary! Življenje je grdo!

      26 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2016 ob 14:07 Stewen gost

      Vesel SEM, ker je prva dama USA postala Slovenka Melanija, NISEM pa vesel, ker je zmagal Trumf. Razumi, če (z)moreš!

      1 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2016 ob 18:20 Marmur gost

        Ne razumem tvojega (ne)veselja. Sicer sem tudi jaz najprej v mislih podpiral Klintonovo, a se mi sedaj zdi, da je bolje, ker je bil za predsednika izvoljen Trumpf. Jasno in glasno je povedal, da je potrebno sodelovati z ruskim prednikom Putinom, in to daje upanje, da se bodo gospodarske razmere na svetu izboljšale. Kruh nam daje gospodarstvo, ne politika!

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2016 ob 15:14 gost

      Žalosten dan za Ameriko. Še bole žalosten bi pa büu, če bi zmagala Klinotova.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2016 ob 16:05 gost

      Levičarji pa v jok..

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2016 ob 18:15 sevnica gost

      žalost,ka mo mele od naše melanijeve.....

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2016 ob 19:02 CLIF gost

      Padli so vsemogočni lektori -kongresniki in strici iz ozadja v Ameriki. Tramp si bo sestavil novo svojo ekipo, tako bi tudi te strice v naši državi bilo potrebno menjat, samo jebi ga, če so ti dobrodošli levim in desnim našim seljkom. Ta ozadniška bagra je predolgo vodila Ameriko, klintonova je porabila 57 miljonov davkoplačevalskega denarja za kampanjo, Tramp pa "le" 17 milijonov svojega denarja. Zato je ozadje, pevci, igralci in astale osebnosti podpiralo Klintonovo, da opravičijo zapravljen denar, zmagal je pa človek, ki enostavno povedano ima JAJCA. cLINTONOVA JE ŽE ITAK 12 LET VODILA SIROTINJO MOŽA IN oBAMO, ONA JE BILA V OZADJU.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.11.2016 ob 20:44 Pfg gost

      MELANIJA JE TOLIKO SLOVENKA KOT JAZ AMERICAN. S TEM DA VEM ZIHER 100% vec oz ZDA KOT ONA O SLOVENIJI. PO RESNICI BI ME NANJENON MESTI ENAKO BMK ZA SLOVENIJO

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.11.2016 ob 21:30 gost

      Žalost za celi svet ... ka pa se tiče Melanije, ki jo gnes cela Slovenija tak opeva, pa ne ven ka bi lejko čakali od nekoga, ki je že javno zatajo svoj jezik in svojo domovino, mij pa se pa vličemo v ... kak sigdar, pa te pa ostanemo z dugin noson, kak sigdar ..

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2016 ob 23:05 gost

        Žalost za tebej, nimak..ka motaš cejli svejt, vej pa nej apokalipsa...ka si smeteni..lol..

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.11.2016 ob 7:16 gost

      Pfg KLOŠAR !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.11.2016 ob 13:35 77 gost

      Melani se posere na Slovenske novinarje in politiko.In je pametna da je zapustila to izropano državo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.11.2016 ob 15:01 gostja gost

      Ja, lejko smo ponosni, pa, če de kaj napravila ali nej. Nej je pa zatajila svoje korenine, če ste poslušali njene izjave v kampanji, te to nemrete praviti, pa ne gučte neka ka je nej res. Če bi kaj takšoga doživeli naši sosedi hrčeki, bi se od ponosa razčesnoli, mi pa neka meglarimo, ojoj beda. Samo poslušajte,ka gučijo tej dobri sosedi zdaj, pa te vidli zavist.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.11.2016 ob 16:49 Donald Kramberger... gost

      Bravo Tramp to naj bi bil za novinarje tak poraz kot Je za Brazilce poraz na svetovnem prvenstvu v fuzbalu...Pri nas bi tud moral zmagat Ivan Kramberger. Ker bi spucal to našo lopovscino. Pa jih je zgleda bilo toliko preveč da so te moral odstranit.Sedaj se pa kazejo posledice za narod ki trpi in čaka da nebomo več OVCE...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.11.2016 ob 19:52 LFL gost

      Toliko dolgih nosov na levici že dolgo ni bilo VIDETI , ker ni bilo po notah LEVICE. Tak vam je treba pojejte se od zavisti. Z takšno medijsko PODPORO in doživeti poraz pa HILARY nima več kaj iskati v politiki. SLOVENIA UČI SE: Kaj tto zganjajo PORAŽENCI ZDA volitev pa to je še več od SRAMOTE. Namesto da bi častno prenesli PORAZ. LEVAKI moje SOŽALJE. BRAVO TRAMP vsaka ČAST. Veseli me tudi zaradi MELANIJE da je postala PRVA DAMA ZDA.. ČESTITKE. Kaj bomo mi imeli od tega .......prosim vas malo se ZRESNITE.. Če pa kaj ,pa tudi DOBRO. še enkrat ČESTITKE.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.11.2016 ob 15:05 denar je sveta vladar gost

      Ej kak ste vsi kratke pameti. Trump ali Clintonova? Vseeno ! Levi ali desni? Vseeno ! DENAR JE SVETA VLADAR !!! Naj vam bo to že enkrat jasno! Kapital poganja svet! Predsedniki držav in vlad so samo figurice na šahovnici. Kapital poganja svet ! Ne, da zagovarjam kapital, ampak tako je, ker eni mislite, da se s kakšnim drugim voditeljem cedi med in mleko. Malo morgen! Bojim se, da v Sloveniji ne bomo znali izkoristiti priložnosti, ki se nam z Melanijo ponuja. Drugje vedo kako narediti dober biznis.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.11.2016 ob 10:58 gost

      Ja mi ne bomo znali izkoristiti priložnosti ki se nam ponuja zaradi g.MELANIJE , ker imamo na oblasti NESPOSOBNEŽE. Ko TRUMP zve da so LEVIČARJI adijo na celi fronti , sploh se ne bo zmenil za MELANIJINO izvirno domovino.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.11.2016 ob 20:42 gost

      Pripeljemo lahko samo ZDA turiste. Razkažemo pa jim lahko HUDO JAMO , ROV BARBARA , KOČEVSKO REKO in ostale naše znamenitosti . Američani bojo najbrž nad nami NAVDUŠENI, koliko mesarjev imamo pri nas samo da so zdaj že malo v letih. pred temi JAMAMI pa jih naj pričakajo RDEČKOJI in naj mahajo z YUGO zastavami. Pa da vidimo odzive z ene in druge strani.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.