https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: V Murski Soboti potekajo Slovenski regionalni dnevi

Murska Sobota, 11.11.2016 ob 11:00  

V Hotelu Diana poteka dvodnevni simpozij Slovenski regionalni dnevi z naslovom »Regionalna politika za prihodnost – prihodnost za regionalno politiko«. Na simpoziju so bile in še bodo obravnavane teme povezane z vlogo kohezijskih regij v novem programskem obdobju po letu 2020, vlogo Slovenskega regionalno razvojnega sklada v regionalnem razvoju  ter potenciali regionalnega razvoja – od vsebine do oblike.

 

Včerajšnji dan je namenjen razpravi o programskemu obdobju po letu 2020, vlogi kohezijskih regij ter o vlogi Slovenskega regionalno razvojnega sklada v regionalnem razvoju. Danes pa bo govora o potencialih regionalnega razvoja - od vsebine do oblike.

Zbrane so uvodoma nagovorili župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, državna sekretarka Eva Štravs Podlogar, namestnik direktorja SVRK Andrej Engelman, v. d. direktorja in RRA GIZ Razvojni center Murska Sobota Bojan Kar, ki je predstavil uspešne pomurske podjetnike in njihove primere dobrih praks ter direktor Slovenskega regionalno razvojnega sklada Velislav Žvipelj. V popoldanskih urah se je simpozija udeležil tudi minister Zdravko Počivalšek.

Slovenski regionalni dnevi so tradicionalni dogodek, ki je namenjen predstavitvi izvajanja in priporočil za načrtovanje ter izvajanje regionalne politike v Sloveniji. Na  srečanju se predstavijo in ocenijo dosedanje aktivnosti, z dialom pa skušajo priti do novih sistemskih ter metodoloških izboljšav za nadaljnje delo. O prihodnosti regionalne politike, ki je letošnja tema, bodo soočiti mnenja in ideje resornih ministrstev, vladnih služb, javnih skladov, agencij, regionalnih razvojnih agencij, občin, drugih regionalnih akterjev in strokovne javnosti.

Organizatorji simpozija so Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenski regionalni razvojni sklad, Združenje regionalnih razvojnih agencij in Mestna občina Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.