https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Podjetje ROTO je s ponosom odprlo vrata njihove nove tovarne v Puconcih

Puconci, 12.11.2016 ob 7:00  

Podjetje ROTO je v njihovi novi tovarni v Puconcih že uspešno vzpostavilo proizvodnjo čistilnih naprav, rezervoarjev za vodo, lovilcev olj ter maščob, kajakov in kanujev. V petek so tako povabili na dan odprtih vrat, na katerem so si vsi obiskovalci lahko ogledali njihove visokokakovostne izdelke in tudi izvedeli kaj več o njih iz prve roke. Dneva odprtih vrat se je udeležila tudi Alenka Bratušek.

Roto Puconci je ena izmed 6. tovarn v skupini ROTO, ki je specializirana v proizvodnjo, razvoj in trženje  čistilnih naprav, rezervoarjev za vodo, lovilcev olj in maščob, jaškov ter plovil.  Po nakupu objekta v Puconcih decembra 2016, so prvi del oddelka montaže čistilnih naprav preselili že aprila, strojno opremo za proizvodnjo, razvojni, prodajni in servisni oddelek pa junija 2016. Nakup Seawayeve hale in zagon nove proizvodnje pomeni za podjetje pomembno prelomnico, saj so tako lahko v polni meri zagnali programe, ki so jih strateško razvijali zadnjih deset let. Širitev proizvodnje na 8000 kvadratnih metrov je družinskemu podjetju iz Murske Sobote, ki je z leti preraslo v družbo s 14 podjetji v skupini in leta 2010 bilo prepoznano za gazelo dravsko-pomurske regije, omogočilo večji obseg proizvodnje, ki ga je v preteklosti skušalo zagotavljati tudi v svojih hčerinskih podjetjih na Hrvaškem, Srbiji in Makedoniji.

Kmalu po vselitvi v novo halo v Puconcih pa so ugotovili, da jim obstoječi objekt ne zadošča, zato so izvedli dodatne investicije kot so: izgradnja prostorov za orodja in materiale, asvaltiranje zunanjih skladiščnih prostorov, asvaltiranje logističnih poti, razširitev prostorov za razvojni oddelek, nabava dodatne opreme za laboratorij in postavitev testnega poligona za razvoj novih čistilnih naprav, itd.

Pri izdelkih, kot so čistilne naprave, so v ROTU osredotočeni na potrebe kupca, zato mu s strokovno prodajo, svetovanjem na terenu, po potrebi s prilagoditvijo izdelka po njegovi meri, zagotavljajo inovativno rešitev in tehnično dovršenost. ROTO ima tudi razvojno raziskovalno skupino in lastni laboratorij za razvoj polimernih materialov ter tehnologij čiščenja odpadne vode. V laboratoriju analizirajo učinkovitost in kakovost delovanja čistilnih naprav, zato to storitev nudijo kot poprodajni servis v okviru vzdrževanja čistilnih.

Roto Puconci zaposli nove sodelavce v proizvodnji

Danes je v ROTO Puconci zaposlenih 30 ljudi. Zaradi uspešne prodaje so oktobra zagnali že drugo izmeno, zato dodatno zaposlujejo nove sodelavce v proizvodnji. Še ne iztečeno leto 2016 ocenjujejo kot zelo uspešno. Njihovo vodilno tehnološko in tržno pozicijo na prodročju sistemov za čiščenje vode v svetu dokazujejo tudi spodaj navedeni dosežki:

Največji tehnološki dosežki v letu 2016:

  1. Začetek proizvodnje rezervoarjev za pitno vodo RoDrink in pridobitev ustreznih certifikatov
  2. Razvoj nove generacije lovilcev olj Sepcko
  3. Razvoj novih vertikalnih rezervoarjev za vodo RoCko
  4. Razvoj nove čistilne naprave EcoBox 6-9 PE za stanovanjske hiše
  5. Uvedba nove tehnologije penjenja s PU
  6. Razvoj in začetek proizvodnje največjih monolitnih rezervoarjev za deževnico RoTerra 16000 L v Evropi
  7. Razvoj novega sea kajaka s pomočjo 3D printerja
  8. Proizvodnja multicolor kanujev v kompozitnih izvedbah
  9. Oplaščanje plovil z permateakom
  10. Proizvodnja lastnega superlinearnega materiala za kajake

V proizvodnji v Puconcih proizvajajo izdelke v velikosti do 50 kubičnih metrov, ki jih prodajajo v preko 30 držav po vsem svetu. Novi izdelki so tehnološko zahtevnejši in se uvrščajo v visok kakovostni razred, zato bodo prispevali tudi k zvišanju dodane vrednosti na zaposlenega. ROTO je eden izmed največjih izvoznikov v regiji. Njihova prisotnost na globalnih trgih dokazuje kakovost izdelkov in prodajnih storitev, ki jih nudijo kupcem.  Nove izdelke in tehnologije so letos uspešno predstavili na največjih sejmih in poslovnih konferencah v Evropi in Južni Ameriki ter že večinoma dosegli dobre prodajne rezultate.

Prodajni dosežki 2016:

  • Izjemno uspešna prodajna sezona velikih čistilnih naprav za naselja in turistične objekte,
  • Uspešna prodaja čistilnih naprav Roto Vodalys v Franciji in uvrstitev med vodilne dobavitelje po izboru zbruženja komunalnih podjetij
  • Uspešna prodaja vodomernih jaškov za hišne priključke po Sloveniji in na Hrvaškem
  • Proizvodnja replike kajaka za divjo vodo olimpijskega šampijona Petra Kavzerja
  • Uvrstitev roto kajakov v tekmovalno klaso na svetovnem pokalu v kros kajaku
  • Razširitev proizvodnega programa jadrnic, kjer je ROTO postal ekskluzivni dobavitelj za cel svet za vse  tipe jadnic Laser

Letos obeležujejo tudi 20. obletnico proizvodnje prvih sistemov za čiščenje odpadne vode, ki so jih leta 1996 razvili za avstrijsko in nemško tržišče, danes pa nadgradili že s 7. generacijo čistilnih naprav. Junija so prejeli nagrado » EY global family business«, kjer so bili v Monte Carlu uvrščeni med 20 najuspešnejših družinskih podjetij na svetu s strani revizijske hiše Erst and Young, ki deluje v 151 državah.

Pomurska regija doživlja pozitivno gospodarsko rast, saj so številni podjetniki začeli kupce iskati v tujini. Za našo regijo je pomembno, da ne izvažamo izobražene in pridne kadre v tujino ampak nastopamo z lastnimi izdelki in storitvami na tujih trgih, pravijo v Rotu in dodajajo, da si tudi sami za to prizadevajo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2016 ob 8:43 Banda gost

      Sedaj pa ne pozabit dat min plačo drekaci ker potem si.neboste moral privoščiti luksoz nad luksuzem...

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2016 ob 9:03 šalovci gost

      Ka za funcije pa te ma te Ficko zaspani ka je med njimi v prvoj vrsti ?

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2016 ob 9:18 Goust gost

      Banda; ti ali ne vejs kelko so place na toj firme, ali pa ne poumnes kelko je minimalna placa. Ne bluze na pamet, sicer pa gda bos mel pod sebic telko firm, te se repence!!!

      3 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2016 ob 9:59 Oro gost

      Jebodajalec a si to ti....

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.11.2016 ob 10:16 SSSSS gost

      ka pa te moravski župan dela poleg? je prestopo iz SDS v ZAAB?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.11.2016 ob 10:28 Goust gost

      Oro ce bil biu bi te prve den na cesto brsno!!!

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.11.2016 ob 10:49 gost

      Rad sanjas Svinja o koruzi...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.11.2016 ob 10:57 gost

      Ficko pa Bratovškova ološ od ološa.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.11.2016 ob 11:35 gost

      Praj komunisti, v tistun časi si zaslüjžo, kelku si delau, gnes pa delaš pa zaslužiš kelku ti da pokvarjeni-lopovski KAPITALIST, p**** mu m******.Tou nan je Amerika prinesla, zdaj si pa samij tereju imovino. Človik je milijonar; tan san ga pa prosu, či bi diteti pred leti dal štipendijo (strojna šola), pa se v hlače posral, zaj bi pa meli inženirje, da je država davala štipendije za deficitarne poklice, banda zafukana!!!!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2016 ob 21:49 DJE gost

        Strojnih tehnikov je ogromno na trgu, zakaj bi komu dajali kadrovsko štipendijo? Nima smisla (razen za tebe).

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.11.2016 ob 13:21 gost

      Kje je zdaj toti modrijas ki tako pametuje glede plac9.18 očitno ima ves blaten nos ker direktorju v rit leze.Sem bil delavec tam Pa vem kake so plače zato sem pa menjal službo ker se nisem pustil za 100eur več od min izkoriščati.Samo gledajo svojo rit ampak ti ocitno imaš rad njihove ker si toplovodar

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.11.2016 ob 13:46 Goust gost

      Haha vec si valda nejse zasluzo :))

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.11.2016 ob 14:44 gost

      Gostu goust, ti zafukanec blentavi, te tij ten plačan v Chartaguji, Muri, Boxmarki, Planiki, itd, kjer jih ima 70% delavcev minimalno plačo, ali jim pa plačujejo do minimalne, praviš plača, Eli si pa valjda več ne zaslužijo, te je tvoja baba tudi ničvredna, ka je po tvijen v službi samo zaradi nečesa drugega. Znamu ge dela, pa ka dela.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.11.2016 ob 15:03 Tramp gost

      gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.11.2016 ob 19:55 ne mo delal raj mo ležal gost

      To so küjpili z ne povratnimi državnimi pejnezami ?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.11.2016 ob 20:46 Stewen+ gost

      TEŽKO JE GOSPODARITI - Zgornji komentatorji ste se spustili na nizek nivo! Žalostno od nas "pišočih", da ni nihče napisal kaj spodbudnega! Razumem delavce, ki imajo "minimalec", ob tem pa se njihov delodajalec (kdorkoli je že!) "šopiri" z večjim premoženjem, ki je nastalo tudi zaradi tega, ker plačuje slabo. Če je tako pridobljeni denar "šel" v podjetniške naložbe, se mi ne zdi hudo, hudič pa je, če ga "pretopi" za osebno potrošnjo (luksus). Tam delavcu res ne ostane nič drugega kot da se poslovi, kot je to naredil eden izmed nedavnih komentatorjev nekega drugega članka: mahnil je v Avstrijo, kjer kot ključavničar zasluži 1.600 evrov. Druga, tretja...možnost je, da ustanoviš s. p., d.o.o. ---- Zanka: kmalu boš začel varčevati pri plači delavca. - Vem, da je težko gospodariti. Dejavnost je "podobna" domačemu gospodinjstvu: četudi je več virov držinskih članov (plača, pokojina, socialno, štipendija...), je toliko več izdatkov za "čeke" in za v trgovino. Je pa tudi res, da si vsega, kar ponujajo reklame, ne bi smeli želeti oziroma kupovati z minusom na bančni kartici. - Pa še lastni primer "bremzanja": skoraj vsi že imajo tanke televizije, jaz pa imam še vedno "debelo". Seveda bi rad imel tanko, toda program bo še vedno isti, jaz pa bil bil za nekaj sto evrov "tanjši".

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.11.2016 ob 21:46 jovo gost

      Tako je Stewen, tudi jaz imam še vedno debelo TV, pa sobno anteno. Glej si ga zlomka, pa enako predvaja kot tanka.Popolnoma enako, moram pa pritrditi, da so nekateri delodajalci res "cigani ", še posebej tisti, ki kradejo plačane prispevke državi, s tem pa posledično delovna leta.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.11.2016 ob 22:48 Oro gost

      Veš kaj Stewen naj težje je to kadar si kot delavec pravi mojster pri takih delih in še poleg tega dobiš kakega vajenca ki ga moraš poleg svojega dela sam hitro vpelat v delo.In potem je uso njegovo delo še odvisno od tebe ki imaš že svojega dela na preteg.Potem pa se pripelje sin od lastnika z novim bmw vrednim 90000eur pa se ti tam baha kak masin si je kupil...Pa pride leto na okol mi dajo za nagrado in uspešnost min plačo božičnico 570neto....pa so vse hepi češ kaj so ti dali in si mislijo da še meni vedno piše na čelu budala...Potem si lastnik da zgradit večji objekt kjer preuredi v stanovanja....pa pride leto naokrog pa ga vprašaš za povisico pa ti odgovori da ni denarja ker si je spet njegov sin kupil motor odšel 3 krat na leto na morje ti to enkrat prekipi in si zamislis nebom več delal oz garal za vas da boste vi na moj račun luksuznu živeli joj brate odpade...Sedaj delam v Avstriji isto delo pa si zaslužim toliko da se bi tud jaz lahko pobahal z kakim takim motorjem ali avtom pa sem se žal naučil skromno živet..pa tud imam še ta star tv.Zato pozivam vse tiste ki ste dobri delavci pa vas tako ponizano izplačujejo pejte v tujino pa vam ne bo žal.To je drug svet dela kjer je delavec bog seveda pod pogojem če ste dobri v tem kaj delate bodo to v tujini oz Avstriji takoj opazili in vas mastno nagradili...Pri nas se pa izgovarjajo glavno da imaš delo pa še druge lari fari izgovore to tu v Avstriji še nisam slišal pa že delam 4to leto...Pa lep pozdrav....

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      13.11.2016 ob 9:47 gost

      Ko spremljam te komentarje vidim da nekteri prihajate vendarle k pameti.Mi oz moja druzina že vse življenje delamo in sluzimo v tujini.Podjetje imam ostanovljeno od leta 1998 in zaposlenih imam 156 delavcev pa to naših slovencev...Ko sem hotel svoj izum predstavit tud v sloveniji oz ponudit delo za začetek 50 ljudem so nas samo začudeno hledal in napotil od pisarn do pisarn kjer sem čakal na odgovor 2leti.Vtem času smo svoj projekt predstavil v treh eu državah med njimi je tud Madžarska pa vam povem vse v teh državah sem dobil dovoljenje parcele da ne bo pomote

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2016 ob 10:20 Stewen gost

        Zgornji gost! Lepo bi bilo, ko bi se predstavil; če že ne s polnim imenom, pa vsaj z vzdevkom, kot to počne večina. Lepo bi tudi bilo, ko bi navedel svoj "izum", da bi lahko presodili, ali je res "Erfindung", ali pa le kaka tehnična izboljšava. Nenazadje: je tvoje podjetje v Avstriji, Deutschlandu...? In koliko plačuješ slovenske delavce? Upam, da imajo na uro najmanj 8 evrov. Seveda želim uspešen nadaljnji razvoj in da zaposliš še koga iz Pomurja. Morda pa bi del dejavnost prenesel v domače okolje, ki je zdaj bolj naklonjeno "kapitalistom".

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      13.11.2016 ob 11:26 gost

      Pazite, da Prekmurci - DOMAČI ljudje-vodilni ne pripeljeto po dokončnem opeharjenju delavcev firme v stečaje. Imamo primere, da po podelitvi gazel firme padajo, kot domine. Ko pa lastnik postane tujec (chartago, boxmark, planika), pa ta svojo malho za plače odpre, koliko pač da - da. Plače pa riktajo domači ljudje, če bolj poližeš zadnjico oziroma oddaš kako uslugo nepovezano na delo, pač lakhko dobiš tudi ovo boljšo pogodbo. Saj te vodilni spoštuje, pa čeprav sam sebi pljuješ v skledo, dostojanstvo pa ti izgubi ponos. nimaš jajc. Delam v tem in sama vidim, kaj se dogaja v firmi, malo se samo "oščilavli" vodilnih, pa si baron. Mi pa za take "lukse in ritolizničarje" delamo, kajti norme so skupne.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      13.11.2016 ob 12:28 Elektro tehnik gost

      V koliko sem seznanjen in mislim da je zgornji gost hotel napisat oz predstavit izum na nivoju neke elektronike,ki naj bi šlo za neke vticnice oz štekere prihodnosti,da baje ko bi zmanjkalo elektrike lahko še naprej nemoteno uporabljali gospodinjske aparate,na el pogon.Upam da si ni premislu oz se bo javil naprej in nam razložil za kaj se gre,kot si že omenil Stiwen z vzdevkom...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      13.11.2016 ob 14:42 Stewen+ gost

      NEMOGOČE JE MOGOČE - Če je šlo v tem primeru za "štekere", v katerih bi bila elektrika, četudi je na splošno ne bi bilo (odklop zaradi strele, delo na napeljavi....), potem bi bil "izum" le v tem, da bi morali imeti v gospodinjstvih akumulator, ki bi se vklopil, ko ne bi bilo rednega (do)toka in bi priključki delovali še nekaj časa brez javnega "napajaja". To bi kazalo "dodelati". Nekaj podobnega nekateri že imajo (lokali): akumulatorček se polni (rdeča lučka), ko pa elektrike zmanjka, se prižgeta zelena lučka in floreščenčna svetlobnna cevka. - Da pa bi bila elektrika akumulirana v štekerjih, se mi zdi nemogoče, razen če bi jo "diistrubuirali" brezžično, kar je sicer poskušal Nikola Tesla, a ni šlo. - Komentator Elektrotehnik, sem kot laik dobro razmišljal? Seveda se nisem spuščal v podrobnosti, npr voltažo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      13.11.2016 ob 22:04 Japek gost

      Naj uvedejo UTD, da nabijemo na k izkoriscevalne firme.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      13.11.2016 ob 22:12 Blisk gost

      Se opravičujem glede zgornjega komentarja oz ki.naj bi šlo za izum ki je še v fazi razvoja še nemorem govorit,saj sem hotel celo zadevo drugače pokomentirat oz izbrisat pa mi je zagodel škrat...Hotel bi samo še to dodat kjer sem tam končal da v 2 letih prošenj pri nas ,smo v tujini dobil 3 parcele,pa to zastonj.Pri nas pa ni posluha za gos razvoj oz po novih delavnih mestih.Upam da je sedaj kaj drugače ker smo poslovno spet v Sloveniji in upamo da bomo lahko čez kako dobro leto zaposlil za začetek 60 izobraženih delavcev...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      15.11.2016 ob 20:36 genovefa gost

      gost-Steven, navajaš: razen če bi jo "diistrubuirali" brezžično, kar je sicer poskušal Nikola Tesla, a ni šlo. - Si čisto siguren, da ni šlo? Kaj je pa potem "sklatilo" tisto rusko šumo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      15.11.2016 ob 22:08 tajkune gost

      Lajči ma sakšo leto vekši vamp. Škoda ka je Alenka nej bila v đanki. Ka je to tej pijani poslanec?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.