https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zveza kulturnih društev Lendava pripravili božično-novoletne delavnice

12.11.2016 ob 13:30  

Zveza kulturnih društev Lendava je 9. in 10. novembra 2016 med 16. in 18. uro v prostorihZKD Lendava pripravila Božično-novoletno delavnico z namenom druženja, učenja novih tehnik različnih božičnih in novoletnih izdelkov.



Prvi dan smo na letošnji božično-novoletni delavnici izdelovali zvezdice oz. okraske za jelko iz koluta toaletnega papirja. Zvezdice smo tudi okrasili s perlicami ali jih pobarvali z bleščicami. Izdelovali smo tudi adventne venčke in okraske za jelko ter namizno božično dekoracijo iz naravnega materiala (storži, posušeni cvetovi, želodi, orehi, leseni podstavki, pokovke, različna semena in plodovi narave).

Drugi dan pa smo izdelovali parklje in suhega sadja (suhe slive, fige in orehi), lesene paličice in zraven smo zavezali še bonbonček ter škorenjček, ki smo ga izrezali iz rdečega papirja in ga zalepili na palčko. Iz pokrovov od jogurtov smo izdelovali različne božične in novoletne motive, ki so se povezali v eno verigo in služili kot okrasna dekoracija. Izdelke iz delavnice bomo v mesecu novembru in decembru razstavili v naših prostorih in na Božičnem bazarju v mesecu decembru 2016.

Delavnice se je prvi dan udeležilo 28, drugi dan pa 24 oseb. Lista prisotnosti je priložena k poročilu. Na koncu se je predsednica ZKD Lendava vsem prisotnim, zahvalila za udeležbo in sodelovanje ter jih povabila na Recitatorsko tekmovanje v slovenskem jeziku, ki bo 25. novembra 2016 in na predstavitev novega zbornika Pobiralci rose 2016, ki bo 8. decembra 2016 v lendavski knjižnici ter na letno skupščino ZKD Lendava.

Foto Zveza kulturnih društev Lendava

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2016 ob 19:46 Stewen gost

      LE KAM SE TAKO MUDI? - Pred desetimi dnevi smo praznovali reformacijo, potem dan spomina na mrtve, pa vse svete, pravkar smo ga pili za martinovo (razen tam, kjer so fešto prestavili na drug datum, ker je Martin prinesel, ne le novo vino, ampak tudi veliko vode)... In medtem še delavnice okraskov iz koluta toaletnega papirja! Postavlja se mi vprašanje, čemu tako hitenje, saj je pred novim letom še 50 dni. In v tem času je treba tudi delati, ustvarjati in ne samo misliti na "brlenc". Zapisal sem brlenc, ne da bi vedel, kaj vse pomeni, zato komentatorji nabrusite "klajbase"!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2016 ob 20:32 kodila gost

      Dober guč.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2016 ob 16:28 Marmur gost

      Ne vem, če bi temu lahko rekli hitenje, kot je zapisal Stewen. Hiteti bi morali, če bi imele takšne delavnice le nekaj dni pred božično-novoletnimi prazniki, zdaj pa bodo imeli še dovolj časa za priprave. In kaj naj bi bil "brlenc"? Verjetno misliš na razne veselice oz. raznorazne zabavne prireditve?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.