https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Sodišincih potekalo 7. srečanje ljudskih godcev in pevcev »Po našen lejpon Prekmurje«

Sodišinci, 13.11.2016 ob 11:00  

Kulturno društvo godcev in pevcev Vinski bratje je povabilo na 7. srečanje ljudskih godcev in pevcev »Po našen lejpon Prekmurje«. Ljubitelji ljudske glasbe so se zbrali v vaško gasilskem domu v Sodišincih.

Za Kulturno društvo godcev in pevcev Vinski bratje je čas okoli Martinovega že vrsto let posebnega pomena, kajti to je čas, ko povabijo vse ljudi od blizu in daleč, da se z njimi poveselijo in družijo na njihovi že tradicionalni prireditvi srečanje ljudskih godcev in pevcev »Po našen lejpon Prekmurje«. Letos so prireditev pripravili že sedmič.

Nastopajočih ljudskih godcev in pevcev je bilo dvanajst: Folklorna skupina Gornji Senik (Porabje), Ljudski godci iz Černelavcev, KUD Taščica (Rače), KD Franceta Prešerna (Videm), KUD Cvetlinski zvon (Hrvaška), KUD Janko Divjak (Kapela), Harmonikarski orkester KD Holmec, Klaudija Lovenjak (Dolnji Slaveči), Folklorna skupina iz avstrijske Radgone, Ljudske pevke Pušeljc (Gornji Grad) in seveda Vinski bratje, ter tako rekoč mlajša izvedba Vinskih bratov, ki nosi ime Vinska kapljica. Poleg lepe glasbe, prijetnega vzdušja, dobre volje in obilice druženja, je bilo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija