https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Dunaj - mesto kulturnega navdiha

24.3.2011  

Mesto, ki nam je Pomurcem dosegljivo v treh urah vožnje z avtom, ponuja zares ogromno. Biser evropske kulture kot ga nekateri imenujejo, razpolaga s čudovito arhitekturo, bogato zgodovino, izjemno kulturno dediščino ter živahnim mestnim utripom. Preteklost se v vseh detajlih z občutkom zliva s sedanjostjo. Sprehod po Grabnu ali Koroški ulici vas vsaj za hip prestavi v preteklost in si lahko zlahka predstavljate, kako se je dunajska gospoda sprehajala in uživala med temi veličastnimi stavbami.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz vsega sveta.

Na razdalji kakega kilometra se zvrstijo prestižne palače,  muzeji z bogatimi zbirkami,  številne cerkve, in ostale stvaritve iz preteklosti.  Po mestu se lahko sprehajate ali se odločite za vožnjo s podzemno železnico, ki povezuje celoten Dunaj. Dvomilijonska prestolnica je tudi mesto, kjer imajo sedež Organizacija združenih narodov ter Organizacija držav izvoznic nafte (OPEC). Obvezen postanek je v hotelu Sacher, kjer lahko poskusite najbolj znano torto na svetu, ki jo pripravljajo že od leta 1832. Po naročilu princa Metternicha jo je pripravil 16-letni vajenec Franz Sacher.

V ogled Dunaja je potrebno vključiti tudi Schonbrunn – rezidenco Habsburžanov, ki  vas pobliže seznani z življenjem takratne elite. Nikakor ne smete izpustiti obisk najstarejšega živalskega vrta na svetu, ki ga najdete v zavetju schonbrunnskih vrtov. Po celodnevnem potepanju po mestu, si morate privoščiti sloviti dunajski zrezek, ki se praviloma pripravlja iz telečjega mesa in naj bi izviral iz Milana.

Štefanova cerkev dosega 107 metrov višine.

 

 

Operna hiša, kjer se vsako leto odvija sloviti operni ples.

 

 

Na Dunaju si privoščite vožno s kočijo.

 

 

Za pol ure boste odšteli 40 evrov.

 

 

Tabla, ki krasi Sacher hotel, kjer si lahko privoščite originalno torto.

 

 

Pogled na Koroško ulico.

 

 

Schonbrunn ponuja na ogled le 40 soban od skupno 1442.

 

 

Neptunov vodnjak in Glorieta na schonbrunnskih vrtovih.

 

 

Živalski vrt za 13 evrov ponuja zares veliko.

 

 

Nočni pogled na Dunaj iz znane restavracije.

 

 

Več fotografij najdete v spodnji galeriji ...

------------------------------------------------------------

Priporočamo tudi:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.