https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomgrad bo izvajalec del obnove ceste do starega mejnega prehoda v Šentilju

17.11.2016 ob 11:00  

Med načrtovanimi investicijami v državne ceste je obnova dotrajane ceste proti staremu mejnemu prehodu v Šentilju, kjer bo izvajalec z deli pričel predvidoma konec tega tedna. Najugodnejši ponudnik je bilo podjetje Pomgrad, ki bo tako izvajalec del. Štiripasovnica je bila nazadnje obnovljena pred več kot 25 leti, država pa bo za to odštela dober milijon evrov.

»Pogodba je bila podpisana 3. novembra, izvajalec bo z deli pričel predvidoma konec tega tedna. Rok za dokončanje je 60 dni od podpisa pogodbe,« so pojasnili na direkciji. Preplastitev odseka je potrebna zaradi dotrajanega asfaltnega vozišča. Izvajalec del bo družba Pomgrad, ki je po navedbah direkcije oddala najugodnejšo ponudbo. Sredstva za obnovo so v državnem proračunu že zagotovljena. Kot so za STA povedali na Direkciji RS za infrastrukturo, je na 1,4 kilometra dolgem odseku državne ceste R2-437 predvideno rezkanje obstoječe asfaltne plasti ter preplastitev nosilne in zaporne vezane bitumenske plasti. Širina ceste in ostale dimenzije ceste bodo po obnovi ostale enake kot doslej.

Foto: rsg.si

Omenjena cesta je bila nekoč glavna vstopna točka iz Slovenije v Avstrijo, po izgradnji novega mejnega prehoda, prek katerega teče avtocesta, pa je na njej nekoliko upadel promet. Večinoma jo uporabljajo domačini in tisti, ki se želijo izogniti nakupu avtocestne vinjete. Da gre kljub temu za pomembno prometno povezavo, se je nazorno pokazalo ob razburjenju javnosti pred letom dni, ko je bil ta mejni prehod zaradi množičnega prehoda beguncev nekaj časa zaprt. Ob omenjeni cesti, ki se bo obnavljala, še danes stojita avstrijski in slovenski begunski center, ki pa sta trenutno prazna. Na Direkciji RS za infrastrukturo poudarjajo, da odločitev za obnovo ceste »nima nobene povezave s sodelovanjem občine Šentilj v begunski krizi«.

V Šentilju je med drugim predvidena tudi izgradnja krožišča v središču kraja na državni cesti R2-438 v smeri Sladkega Vrha. V ta namen je v pripravi sofinancerski sporazum z občino Šentilj, tečejo pa tudi že postopki za pridobivanje zemljišč.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2016 ob 12:05 joška gost

      Pomurec.com zakaj ste onemogočili komentiranje in pretep župana ki jih je dobil po zobah ?Po čigavi naredbi ste onemogočili ?Morate cigane ščititi ili spet niso krivi ,ali spet gre samo za posameznike ?Še več njim dati kot dobijo in jih vprašati z čem niso zadovoljni .Se na bele reveže gleda tako kot na delomrzne cigane ?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2016 ob 18:50 zetor gost

      Do delali pa motokros stezo.....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2016 ob 11:50 gost

      Delo so dobili zaradi odličnih referenc. Še posebej za vrhunsko položen asfalt v Dokležovju in Lipovcih. Če bi to naredili Jankoviču v Ljubljani, bi asfalt ne samo odstranili in ga ponovno položili, še plačali bi jim kazen. V Prekmurju pa ovčice lepo pojejo: Me... Me... Me.... Me....

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.