https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odomaš ob zaključku grobih gradbenih del na objektih Vila blokov Vrbišče

Murska Sobota, 18.11.2016 ob 7:00  

V četrtek, 17. novembra 2016, je družba Imo-Real na gradbišču Vila blokov Vrbišče pripravila tiskovno konferenco in odomaš ali tradicionalno praznovanje ob zaključku večjih gradbenih del. V prihodnjih dneh bodo tako pričeli z izvajanjem obrtniških in inštalaterskih del. Julija 2017 bo zaključen celoten projekt. V Vila blokih Vrbišče bo na voljo 20 novih stanovanj, ki bodo vseljiva avgusta 2017. Okvirna cena kvadratnega metra stanovanja znaša 1.500 evrov, brez DDV.


Včeraj so na gradbišču Vila blokov Vrbišče praznovali zaključek večjih gradbenih del na objektu, in sicer betonažo zadnje stropne plošče nad tretjim nadstropjem. Murska Sobota tako po nekaj letnem premoru v gradnji stanovanjskih objektov, pridobiva 20 novih stanovanj. Namenjena so vsem, ki želijo bivati v kakovostno zgrajenem, energetsko učinkovitem objektu na odlični lokaciji. Ob tem dogodku je direktor Imo-Reala Kristian Ravnič predstavil pomen odomaša oz. likofa, z željo, da se to tradicionalno praznovanje v našem prostoru ohrani oziroma ponovno oživi. V Imo-Realu obujajo tradicijo in na vseh njihovih objektih, ob zadnji večji betonaži, pripravijo tradicionalni dogodek v gradbeništvu imenovan odomaš.


Vodja projekta Vila blokov Vrbišče Jožef Horvat je predstavil nov energetsko učinkoviti kompleks 20 stanovanj, ki so zasnovana po konceptu modernega načina bivanja. Cene stanovanj se razlikujejo glede na nadstropje, v katerem je stanovanje, lege v bloku ter velikosti. Okvirna cena prodajnega kvadratnega metra stanovanja brez davka znaša 1.500 €/m2. Parkirna mesta se lahko kupijo posebej, kjer cena posameznega parkirnega mesta v podzemni garaži znaša 9.000 €, brez DDV. Objekt je sestavljen iz dveh vila blokov s štirimi nadzemnimi etažami, ki sta v celoto povezana s podzemno etažo. Posamezen, vila blok ima deset stanovanj, ki so štirih različnih tipov - dvosobno, trosobno, štirisobno ter štiri in pol sobno stanovanje. Z drugačno razporeditvijo opreme v kuhinji in kopalnici je možno izvesti prilagoditve za bivanje invalidov. Vodja gradbišča je Gregor Kocuvan.

Kot je pojasnil Kristian Ravnič je likof, ki je slovenski izraz za odomaš, definiran kot dogodek, ki je zlasti v kmečkem okolju pojedina, pitje po končanem večjem gradbenem delu oziroma po sklenjeni kupčiji. Prav poseben pomen pri likofu ima smrečica, ki se jo postavi na vrh zgradbe in s tem oznanja, da so glavna dela opravljena, da zgradba »stoji« in da je to veselo dejstvo treba proslaviti. Po besedah Ravničar se trenutno za nakup odločajo samo domačini in ne tujci, predvsem mlade družine, mlajši pari in starejši, ki ne želijo več vzdrževati starejših nepremičnin.

Predsednik uprave SGP Pomgrad d.d., Igor Banič je povedal in izrazil zadovoljstvo, da je objekt Vila blokov Vrbišče eden izmed dveh velikih objektov, ki se trenutno gradita v Murski Soboti. Kot največji gradbinec v državi, imajo redkokdaj možnost sodelovati pri gradnji tovrstnih objektov, je omenil Banič. Po zaključku tiskovne konference so postavili smrečico na vrh zgradbe in pripravili pojedino za vse sodelujoče na projektu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.