https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kmalu obnova stavbe murskosoboške mestne uprave in nova sejna dvorana

Murska Sobota, 22.11.2016 ob 11:00  

Objekt murskosoboške občinske uprava, ki mu z zadnje, dvoriščne strani odpada že nekaj časa omet in je prava sramota za občino, bo končno le dobil nov izgled. Poleg tega bodo obnovili tudi dotrajano sejno dvorano. Obnova sodi v načrt širše prenove murskosoboškega mestnega središča. Dela naj bi se pričela v začetku naslednjega leta in zaključila predvidoma oktobra 2017.

 

Sanacija stavbe občinske uprave

Z zadnje, dvoriščne strani stavbi občinske uprave vidno odpada fasada, ponekod je že celo vidna opeka. Poleg tega tudi ni energetsko saniran, potrebno bo nadomestiti tudi tretjino strehe. Stavba tudi nima  zagotavljenega nemotenega dostopa invalidnim osebam, starejšim in gibalno oviranim.

Mestna občina Murska Sobota bo zato konec leta prijavila v okviru celostnih teritorialnih naložb projekt za energetsko sanacijo občinske stavbe. Obnova bo stala malo manj kot 1,3 milijona evrov. Večji del bo sofinanciran celostnih teritorialnih naložb.

Prenovili bodo tudi sejno dvorano mestnega sveta

Želijo pa prenoviti tudi sejno dvorano, kjer se sestaja mestni svet Mestne občine Murska Sobota, ki je že dotrajana. Preurejena bo v večnamensko dvorano, ki ne bo služila le izključno sejam mestnega sveta ampak bo tudi prostor za razne potrebe društev, strokovna srečanja in konference.

Arhitekturni biro Lazar je v ta namen pripravil tri različice. Najbolj zanimiv je predlog, po katerem bo osrednji prostor dvorane razdeljen s premično steno. V enem prostoru se bo nahajala ovalna miza, za katero bodo sedeli svetniki. Ti bodo tako v bodoče lahko govorili s svojega sedeža in ne za govornico. V drugem delu pa  bodo običajno razporejeni sedeži za večje prireditve. Premična stena se bo v tem primeru umaknila.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2016 ob 13:36 gost domačin gost

      To bi že zdavnaj trbelo, ka je delo dolgoletni župan, ka je nej vido to sramoto.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2016 ob 19:45 gost gost

      delo je nove šole (ekonomsko, glasbeno), podvoze, prenovil je kinodvorano, uvedo je sobočanca... Ker ti peša spomin in si politični agitator, idi pa si pogledni ka ma Štihec vse dokumentirano na http://www.stihec.si/stran/izvedeni-projekti Ka pa Jevšek? Zakoj pa un nema web strani izvedenih projektov? Aja, razen 170 m kolesarske steze nema nika za pokazati. Slike z raznih rašošk požrtij in nasmeški izza sakšoga čoška ne štejejo.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2016 ob 8:29 gost

      Černobil v Sloveniji.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2016 ob 11:09 srmak gost

      Izvajalec je že tak izbrani in to iz takšnih poznanih krogov pač naj človek prijatelj zaslüjži.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.11.2016 ob 18:10 gostin gost

      Te drugi gost je sigurno Štihcov agitator, ali nede prepričo s svojimi tumastimi , kao nekši dokazi. Spomin pa peša tebi, pa tebi podobnin, kak je sobota zavozila v vseh pogledih pod njegovin županovanjen. Samo tak naprej Jevšek.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.11.2016 ob 18:13 smc gost

      gostin pelaj si jevška domov pa ti naj na dvoru popejvle ka se nede pa za novo leto slino na odri ;-)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.11.2016 ob 21:47 delavec gost

      Ja ,če ne bo slučajno prišlo do prenove do pa ovi somarje krivili ,da je Štihec krijv .Dobro ka nej več dogo čas volitev

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.