https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Lendavi o Turizmu v zidanicah

19.11.2016 ob 8:00  

Na povabilo župana občine Lendava Antona Balažeka in priporočilo Marjana Hribarja iz Svetovne turistične organizacije je po prvi oktobrski predstavitvi te dni v Kolesarskem centru Murania potekala predstavitev Turizem v zidanicah. Ta zanimiv turistični produkt so prikazali na primeru dobre prakse z Dolenjske in Bele Krajine in bi lahko zaživel tudi na lendavskem koncu.

Predstavitve so se udeležili tudi nekateri lastniki vinskih kleti, ki so pripravljeni svoje kleti ponuditi v najem in so se jim ob tem porajala različna vprašanja. Predstavnik z Dolenjske Matjaž Pavlin je predstavil njihovo mrežo ponudnikov, način vzpostavitve, med drugim pa tudi pogoje, ki jih mora ponudnik izpolnjevati. Pri tovrstni ponudbi gre namreč za oddajanje vinskih kleti v najem turistom, ki si želijo nekoliko drugačnega doživetja, iščejo pristno ponudbo, mir in sprostitev v naravnem okolju. Kakor je povedal Matjaž Pavlin, je v njihovo mrežo vključenih okoli 60 ponudnikov, ki oddajajo preko 250 ležišč. Med njihovimi gosti so predvsem tuji, predvsem iz Nemčije, Francije, Češke in Nizozemske, ki v povprečju v zidanicah preživijo 6 dni in so navdušeni nad takšno posebnostjo, kot je turizem v zidanicah.

Foto: lendava.si

Razvoj nastanitvenih kapacitet v gričevnatem delu Lendave in vključevanje zidanic v turistične namene je lahko priložnost tudi v lendavskem okolišu, kjer so vinske kleti zasedene predvsem v času trgatev, sicer pa niso v celoti izkoriščene, veliko jih je celo zapuščenih. Vključevanje zidanic v mrežo nastanitev obenem pomeni tudi razvoj in povezovanje turistične ponudbe, med drugim s kulinaričnimi doživetji, aktivnim preživljanjem časa, naravno in kulturno dediščino. Vsi, ki bi bili zainteresirani sodelovati in postati del mreže ponudnikov, se lahko za dodatne informacije obrnete na Zavod za turizem in razvoj Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2016 ob 17:05 kletarnik gost

      Johan, ti boš svojo lepo klet tudi dal v najem?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2016 ob 16:02 pero gost

        Enooki Johan nede odal kleti ,ka mu Poljakinja ne pusti!!Raje de gledal s stolpa in teral vrabce ,ka se ne poserejo na konstrukcijo....ON JE TAAM PRAVA LENDAVSKA IKONA IN ZAŠČITNIK VEMOGOČNEGA ,VSE ž.mogotca........

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2016 ob 18:27 Stewen gost

      VINO IN ŽENSKA - V Lendavi so začeli nagovarjati lastnike zidanic, sicer posredno - preko medijev, naj bi začeli oddajati svoje hišice, v glavnem zgrajene z lastnimi rokami -- turistom. To pomeni, da vinogradnik ne bi mogel kdajkoli v klet, vsekakor pa ne v stanovanjski del, da bi se malo pocartal z lastno (ali tujo) babo. Kaj pravite?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2016 ob 20:09 jovo gost

      Zajebana situacija, vinogradnik najde kaj lepega, kam hudiča bo pa to lepoto peljal, če bo imel klet namenjemo drugemu?Kaj pa, ko bo narava hotela, da bo vinogradnik moral "biti tam", na licu mesta, v kleti se bodo valjali pa "turisteki" ali kaki drugi "znatiželjni"

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.