https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarice Keme Puconci pričakovano izgubile proti Calcitu Volleyball

Puconci, 20.11.2016  

V soboto sta v Zeleni dvorani v Puconcih moči merili ekipi Kema Puconci in Calcit Volleyball. Kot vedno, je tudi tokrat domačim odbojkaricam bila v pomoč glasna podpora navijačev, ki pa ni bila dovolj, da bi domačinke zmagale. Tako so odbojkarice Calcita Volleyballa v tekmi 7. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Kemo Puconci s 3:0 (17, 20, 17).

Gledalcev: 200, sodnika: Kogler (Maribor) in Gril (Limbuš).
Kema Puconci: Belec, A. Pintarič, Vinkovič 4, Franko 2, Škraban 9, Zdovc 6, Donša, Kovač, Oletič, Kadiš 3, K. Pintarič 10, Ajnihar 5, Kocet, Mikl.
Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 3, Blažič 7, Igličar, Zaplotnik, Kostić 14, Lipicer-Samec, Turk, Koleva 15, Van de Vyver 2, Pahor, Jerala.

Zanimiv obračun z vrha lestvice v Puconcih so pred bučnim domačim občinstvom po dobri uri igre dobile favorizirane državne prvakinje. Potem ko so gostje namreč takoj v uvodnem nizu pokazale, zakaj so na vrhu prvenstvene razpredelnice, je bil drugi niz prava paša za oči. Če so kalcitovke v prvem nizu vseskozi vodile in je bil niz po številnih domačih napakah in le tremi v gostujoči vrsti vrsti odločen že pri zaostanku z 1:9, je bilo v nadaljevanju vseeno drugače.

Gostujoče odbojkarice so v drugem nizu sicer povedle s 5:1, a so jih Pucončanke ujele na šesti točki, nato pa se je vil ogorčen boj vse do končnice. Pri izidu 20:21 je bilo še vse odprto, toda izkušnje Ljubljančank so vseeno odločile, tako da prave drame vendarle ni bilo.

Zadnji, tretji niz pa je bil zatem samo še formalnost. Gostje so dejansko vodile od začetka do konca ter so tako tekmo rutinirano zaključile v svojo korist z maksimalno zmago.

»Dobili smo lepo tekmo, ki je potekala v res pravem vzdušju. Domače igralke so prijetno presenetile in nam nudile dostojen odpor. Mi smo prišli v Puconce po maksimalno zmago in nalogo opravili po pričakovanjih. Zdaj smo v ritmu tekem sreda - sobota - sreda in nam vsaka taka tekma, ki jo dobimo s 3:0, pride še kako prav, da prihranimo nekaj energije. Če se namreč le da, vedno igramo z najmočnejšo postavo. Tokrat je namesto kapetanke Tine Lipicer-Samec dobila priložnost za igro sprejemalka Pia Blažič, ki se je izkazala. Pri nas je bilo sicer še vseeno nekaj rezerve, a za kaj več tokrat ni bilo potrebe,« je za STA dejal pomočnik trenerja pri Calcitu Aljoša Jemec.

Domači trener Bojan Novak po pričakovanem porazu seveda ni bil razočaran: »Dobro smo se upirali favoriziranemu tekmecu, ki je še brez poraza in verjetno bo še kar nekaj časa tako. Drugi niz je bil res zelo izenačen, šele na koncu so nas strle. Mi smo sicer slabše začenjali, nato lovili tekmeca ter tako po nepotrebnem izgubljali energijo. Še vedno je bilo preveč lastnih napak, tekmec nam je vmes ušel, tako je težko igrati. Smo pa dokazali, da nismo za podcenjevati, igramo hitro, borbeno, ne bi pa si smeli dovoliti padcev. To moramo popraviti, če nam bo uspelo, lahko ostanemo med šesterico najboljših ekip v ligi, kar je cilj ter želja. Čaka pa nas še kar nekaj težkih tekem.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2016 ob 17:18 gost

      Ka so pa soboto naružile pa nindre ne pišete?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.