https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na zdravstveni šoli Rakičan v sodelovanju z Zlatkom obeležili dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Rakičan, 21.11.2016 ob 8:45  

Na sredni Zdravstveni šoli v Murski Soboti so pripravili projektni dan, v sklopu katerega so se spomnili žrtev prometnih nesreč in njihovih svojcev ter pozivali vse udeležence v prometu k spoštovanju, trezni, strpni in varni vožnji. Dijaki so se na ta dan okrepčali še s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.


Hvala, ker me spoštuješ – to je slogan, ki je nekaj učiteljev Srednje zdravstvene šole Murska Sobota takoj navdušil in pritegnil k sodelovanju. Kmalu je nastal projekt v katerem sodelujejo učitelji in dijaki.

Zavod Varna pot je šole povabil k sodelovanju v osveščanju ljudi k varni vožnji, 20. november je namreč dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Žrtve prometnih nesreč so vsi, ki so nekoga izgubili v prometni nesreči; žena, ki je za vedno izgubila moža; mama, ki je izgubila hčer edinko; mama, ki sedi ob postelji sina, ki ne bo več nikoli hodil; prijatelj, ki trepeta za življenje prijateljice v komi.

Na šoli so se ves teden pripravljati na ta dan. Dijaki so pripravili plakate, ki govorijo o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, telefoniranjem med vožnjo, prehitri vožnji. Na šoli so spekli piškote, ki so jih potem s sloganom - hvala, ker me spoštuješ - razdelili mimoidočim. V sklopu projekta so pripravili tudi fotografije z zlomljeno vrtnico na cesti, ki opozarjajo na krhkost vseh nas, česar se po navadi niti ne zavedamo. Dijaki so s pomočjo učiteljev oblikovali pot iz zelenih kamnov, kot simbol poti, ki nas lahko vodi. Z namenom spoštovanja in hvaležnosti so pripravili napis »Hvala, ker…«, je vedno nekaj za kar se lahko nekomu zahvalimo in smo hvaležni. V petek so se posebej zahvalili voznikom, ker vozijo trezni in se medsebojno z upoštevanjem cestno prometnih predpisov spoštujejo.

Ob tej priložnosti je Srednjo zdravstveno šolo obiskal pevec Zlatko in dodatno popestril dan s svojo glasbo. Dijake in učitelje je obiskal mlad par, ki je zgubil hčerko v prometni nesreči. Na ta dan so na šoli za dijake pripravili tradicionalni slovenski zajtrk.

Namen projekta je osveščati voznike, spodbujati spoštovanje cestno prometnih predpisov, voziti strpno in varno, tako za svojo, kakor tudi varnost drugih udeležencev v prometu. S spoštovanjem udeležencev v prometu, strpno in varno vožnjo lahko vsi skupaj zelo veliko prispevamo k temu, da bo na cestah čim manj nesreč, žrtev in poškodovanih. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2016 ob 9:52 gost gost

      Tan bi mogli še kaj drugo pripraviti in opraviti, pa te gostiti enega Zlatka kak da je ne vem kaj.

      15 30 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2016 ob 16:04 ms gost

      Ha,ha Zlatan Čordič že odi po Prekmurji ka dobij kakši € ka v Žabariji so ga že vsi prekužili .

      6 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2016 ob 16:52 gost gost

      Čokoladni namaz na palačinke....je tradicionalni slovenski zajtrk???.....

      8 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2016 ob 7:41 gost

      Nobelovec in akademik Čaodrić....

      7 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.11.2016 ob 13:33 gost gost

      Ka ste telko minusov davali prvomi gosti, napiso je čisto istino, pa še kaj bi trbelo dodati !

      10 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2016 ob 12:54 joysi gost

      Žabaran je sakši EUR-o dobrodošel, pa še malo Prekmurje vijdi, se fajn najej, čiglij ži zna, kak je naša hrana "top" za južnjake, i to je to. Či lejku skasira, zakaj ne bi, biznis je biznis, kdo bi se temu odpovedal, celo v naši pokrajini?

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.11.2016 ob 13:51 zelje gost

      Čordič se tüdi ide nekšega humanitarca kot Hanžek Gabi Čačinovič in Violeta Tomič tej so vsi iz enoga posranoga koša

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.11.2016 ob 9:43 jovo gost

      Či nas pa Prekmurce pridejo "nategovat", povabiteljem se pa to fajn zdi, zato smo 300 svetlobnih let za Ljubljano, Dolenjsko, Primorsko...

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.12.2016 ob 9:19 gost

      debeli tanaceck misli ka je najbokši športnik jebi se

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.12.2016 ob 9:21 gost

      Tnacek ma gliste v sebi...vadarski gnoj

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.