https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Drsališče v Murski Soboti ostaja na Trgu kulture

Murska Sobota, 22.11.2016 ob 8:30  

Tudi letos se bodo v Murski Soboti lahko drsali. Kljub idejam, da bi drsališče prestavili zaradi hrupa na drugo lokacijo, bo le ostalo na Trgu kulture. Odprlo naj bi se 6. decembra, na dan ko bo potekalo v Murski Soboti tradicionalno Miklošovo senje.

 

Montažno drsališče je v minulih letih sprožilo nekaj negodovanja s strani stanovalcev bližnjih blokih, predvsem zaradi hrupa, ki ga oddaja ponoči hladilni agregat, motili pa so jih tudi trki drsalcev v ograjo, kričanje otrok in glasna glasba. Zato so se pojavile ideje, da bi drsališče prestavili na drugo lokacijo. Ena izmed idej je bila soboški park oziroma Trubarjev drevored. Da vendarle drsališče ostane na Trgu kulture, so župana dr. Aleksandra Jevška prepričali tisti, ki jih drsališče ne moti. Lokacija na Trgu kulture ostaja tudi zaradi vzpostavljenega dostopa do elektro naprav in pobude Območne obrtno podjetniške zbornice.

Foto: arhiv pomurec.com

Po besedah župana Jevška razpis za izvajalca, ki je še v teku, določa zelo stroge pogoje glede hrupa in motenja v nočnem času. Zahtevali bodo tudi, da bo strojni del drsališča videti lepo.

Drsališče se bo odprlo predvidoma 6. decembra in bo obratovalo vse do konca februarja prihodnje leto. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.