https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Komorni zbor Orfej se je v Stožicah na odru pridružil Andrea Bocelliju

23.11.2016 ob 10:00  

Andrea Bocelli je napolnil ljubljanske Stožice ter upravičil sloves enega izmed široko prepoznavnih tenorskih glasov. Na odru se mu je pridružil tudi Komorni zbor Orfej iz Ljutomera.

V Sloveniji se je prvič s samostojnim koncertom predstavil mednarodno uveljavljeni italijanski tenorist – Andrea Bocelli. Na novembrskem koncertu se je v Stožicah predstavil z arijami iz znanih oper Giuseppe Verdija, Giacomo Puccinija in drugih ter s svojimi najbolj znanimi uspešnicami z novega albuma »Cinema«, s katerim je tudi zasedel prvo mesto na Billboard lestvici med klasičnimi albumi.

Foto: star produktion

Na koncertu so ga spremljali Simfonični orkester RTV Slovenija in 70-članski zbor, združen iz pevcev komornih zborov Hugo Wolf iz Maribora in Orfej iz Ljutomera ter učencev petja mariborske glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška.

Vaja pred koncertom

Foto:FB Komorni zbor Orfej

Bocellijev najnovejši petnajsti album »Cinema« je izšel v preteklem letu, medtem ko na njem lahko slišimo uspešnice iz filmov kot so Gladiator, Boter, Zajtrk pri Tiffany, Ljubezenska zgodba in drugi. Na koncertu so obiskovalci lahko slišali najboljše filmske glasbene uspešnice in pesmi, a v edinstveni interpretaciji najbolj priljubljenega tenorista na svetu Andree Bocellija. Kot gostja je na koncertu nastopila slovenska sopranistka Sabina Cvilak, ki se mu je ob koncu prvega dela pridružila tudi v duetu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.