https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V okviru festivala IZUM potekala Poklicna tržnica pomurskih srednjih šol

25.11.2016 ob 7:05  

Pomurske srednje šole so v okviru festivala IZUM pripravili Poklicno tržnico, kjer so predstavili svoje programe za bodočo zaposlitev.

Pomurske srednje šole so tudi letos predstavili svoje izobraževalne programe, ki jih ponujajo bodočim srednješolcem. V veliki dvorani Cineplexxa so posamezni ravnatelji, učitelji in ostali strokovni sodelavci govorili o uspehih, mednarodnih programih, zaposlitvenih možnosti, ki jih nudijo. Na tokratnem posvetu so sodelovali Gimnazija Murska Sobota, Srednja poklicna in tehnična šola Murska Sobota, Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja zdravstvena šola Murska Sobota, Biotehniška šola Rakičan, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci in Dvojezična srednja šola Lendava.

 

V predstavitvah smo slišali mnogo zanimivih predstavitev različnih poklicev, ki so jih začinili tudi z zanimivi video predstavitvami. Vsak izmed govorcev se je zavzemal, da pripravijo dijake na bodoče življenske odločitve, ki jih bodo doživljali na svoji bodoči življenski poti. Med drugim so se oglasili tudi predstvniki pomurskega gospodarstva, da bo naše gospodarstvo uspešno, če bomo imeli doma kvaliteten in sposoben kader, ki ne bo ušel drugam.

Svoje so dodali še dijaki posameznih srednjih šol, ki so v Trgovskem centru Maximusa mimoidočim obiskovalcem predstavili programe, ki jih nudijo srednje šole. Ob tem so tudi pokazali na svoje mednarodne povezave, dosežke in uspehe, ki so jih dosegli v pretekosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.