https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Murskosoboški mestni svetniki niso potrdili elaborata o oskrbi s pitno vodo, bodo prihodnji teden občine sistema B našle skupni jezik?

Murska Sobota, 25.11.2016 ob 9:30  

Včeraj se je sestal Mestni svet Mestne občine Murska Sobota. Glavni točki dnevnega reda sta se nanašali na sprejem rebalansa proračuna in elaborat o oblikovanju cen  za oskrbo s pitno vodo.

 

Z rebalansom potrdili številne projekte iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb

Mestni svetniki so se najprej seznanili s predlogom odloka o rebalansu proračuna Mestne občine Murska Sobota.  Kljub precej burni in dlje časa trajajoči razpravi, so mestni svetniki predlog potrdili in tako potrdil projekte iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), ki bodo povečali privlačnost in konkurenčnost Murske Sobote. Za ukrepe CTN je v Sloveniji namenjeno 139 milijonov evrov, 60 odstotkov teh sredstev je namenjenih vzhodni koheziji. Upoštevajoč število prebivalstva, velikost mesta in kakovost izdelane Trajnostno urbane strategije (TUS) je Mestna občina Murska Sobota upravičena do 10.1 milijona evrov.  

Iz teh sredtev bodo izvedli projekte revitalizacije mestnega središča, obnovo kulturne dediščine (TVD Partizan in murskosoboški grad), spremenili prometno kulturo in izboljšali kakovost kolesarskih stez,  učinkovit »Park and Ride sistem« ter degradiranemu območju soboškega jezera  in celotne regije dodali vsebine, ki bodo vabile k rekreaciji, športu, igri in druženju ob in na vodi.

»Sedaj se od obdobja planiranja premikamo v odločilno fazo: pristop k realizaciji, kjer je pomembna kakovostna priprava projektov, uspešna pridobitev finančnih virov, predvsem pa zakonitost in gospodarnost izvedbe,« je ob tem povedal župan dr. Aleksander Jevšek.

Predlog elaborata o pitni vodi prestavili na eno izmed prihodnjih sej

Najbolj burna razprava pa se je vnela ob predlogu elaborata za oskrbo s pitno vodo z enotno ceno na celotnem sistemu B. Po dolgotrajni razpravi in glasovanju, kjer mestni svetniki niso bili sklepčni (na glasovanje se je prijavilo le 8 mestnih svetnikov, prisotnih pa je sicer bilo 22), so odločanje o elaboratu o oskrbi s pitno vodo prestavili na eno izmed naslednjih sej. Predstavnik Mestne občine Murska Sobota tako na prihodnji seji sveta ustanoviteljic Javnega podjetja Vodovoda sistema B, ki bo dne 28.11.2016 ne bo glasoval za predlog elaborata, saj nima pozitivnega mnenja mestnega sveta. V Mestni občini Murska Sobota ostaja v veljavi elaborat, ki ga je mestni svet sprejel na septembrski seji.

Sprejetju predloga elaborata so nasprotovala večina mestnih svetnikov. Problematična je bila cena omrežnine, ki bi se ob sprejetju za  gospodarske družbe povečala za kar 77 odstotkov.

V primeru, da občine ne najdejo skupnega jezika, jim grozi vračanje evropskih sredstev. Vendar Jevšek pravi, da pričakujejo od ministrstva, da skupaj najdejo način, kako teh sredstev ne bi vračali in da bo sredstva najprej morala vrniti država.

Tudi o odloku ZKTŠ, statutu Razvojega centra in zadolžitvi Komunale

Mestni svetniki so včeraj po skrajšanem postopku potrdili še predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, podali soglasje k Statutu javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota in podali soglasje k zadolžitvi javnega podjetja Komunala, javno podjetje d.o.o.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2016 ob 12:59 gost gost

      evo to ka ste si zvolili te štajerce za vodenje občine zdaj mate samo slikanje in nič drugo jevšek ge je projetk fazanarija pred volitvami ste se hlasove zbirali in se in nam občanom mlatili lažne informacije in moramo trpeti

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2016 ob 16:08 dudo gost

      zakaj,se bo pa Komunala zadolžila????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2016 ob 17:44 Pax gost

      Bravo Pomurec. Popravili ste naslov. Ampak ni mi jasno, zakaj ste izbrisali moj komentar o pravilni rabi rodilnika???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.