https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Praznični december v Murski Soboti bo oživel prihodnji teden

Murska Sobota, 29.11.2016 ob 13:05  

V Murski Soboti bodo praznični december začeli v torek, 6. decembra – na dan, ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem. Ta dan je predviden tudi pričetek  obratovanja  drsališča na Trgu kulture, ki bo za občane Mestne občine Murska Sobota na voljo za brezplačno zabavo na ledu vse do konca februarja. Na praznik sv. Miklavža, ki je zavetnik našega mesta, bodo prižgali tudi praznično  okrasitev v mestnem središču.


Praznična okrasitev mestnega središča bo zajemala okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage in Trubarjevega drevoreda.

Letošnja okrasitev bo letos sestavljena iz 100 svetlobnih elementov (krogle, zvezde, snežinke in polmeseci), 270 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5.400 m s  50.710 prazničnimi lučkami, 40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in na Trubarjevem drevoredu že postavljeni ob festivalu Soboški dnevi  ter 60 novih lampijonov.

Novost v letošnjem letu so lampijoni, ki bodo postavljeni na Trgu zmage. Na povabilo mestne uprave so se odzvali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v naši občini ter s svojim ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično razsvetljavo. Na osnovi idejne zasnove akademskega slikarja Mirka Rajnarja in ob mentorstvu  Ivana Trajbariča učitelja strojništva na Srednji poklicni in tehniški šole Murska Sobota, so namreč dijaki te šole izdelali 60 kom različnih kovinskih ogrodij za lampijone. 

Ob sodelovanju podjetja Dado tisk je bila izdelana zasnova za dokončno podobo lampijonov, zaščita s folijo ter obdelava z barvnimi spreji. Izdelani lampijoni so bili posredovani na srednje in osnovne šole v naši občini, kjer so jim dijaki in učenci dali končno podobo.

Letos bo za naše najmlajše ponovno postavljena tudi Pravljična dežela z znanimi liki iz pravljic kot so: Rdeča kapica, Volk in sedem kozličkov, ter drugimi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2016 ob 15:51 gost gost

      Drsališče ni namenjeno širši množici, ampak le peščici , ki drsa. Vsi ostali nimajo od tega nič, torej to ni zabava za vse občane. Razen tega pa, drsat hodijo predvsem od drugod. Drsališče na to lokacijo tudi ne sodi, pa ne zaradi okoliških stanovalcev, temveč in več drugih razlogov ,od parkirišč, ki jih tod ni, do tega, da je zasedenega preveč prostora, ki bi lahko bil namenjen drugim aktivnostim. Pa še predolgo je drsališče odprto in se februarja že vse topi- seveda se čaka na zimske počitnice otrok. Torej, komu je namenjeno?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2016 ob 18:57 Občan gost

      To je drsališče pre majhno,saj smo hoteli drsat pa sem si premislil ker so samo pazili da se ne zaletijo....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.