https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Ta veseli dan kulture - Dan brezplačnega vstopa v kulturne ustanove

03.12.2016 ob 8:00  

Tretji december je v Sloveniji Ta veseli dan kulture, ko kulturne ustanove brezplačno odpirajo svoja vrata. To je dan, ko se spominjamo rojstva slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna.


Na pobudo Ministrstva za kulturo je bil prvič obeležen leta 2000 ob dvestoletnici pesnikovega rojstva. Ime je izpeljano iz dela naslova komedije Ta veseli dan ali Matiček se ženi, ki je delo Antona Tomaža Linharta.

Danes je v Pomurskem muzeju Murska Sobota pripravljen poseben program:
- med 9. in 17. uro si lahko brezplačno ogledate muzejske razstave,
- ob 10. uri vabljeni na vodstvo po arheološki razstavi Kelti so tüdi tü,
- ob 15. uri vabljeni na družinsko delavnico: prikaz izdelave steklene keltske perlice z Natalijo Kukec, oblikovalko stekla na plamen in delavnica izdelave perlice iz mase za oblikovanje. Vstop je prost na vse prireditve.

FOTO: pomurski-muzej.si

Tudi vrata Galerije Murska Sobota bodo danes na stežaj odprta in sicer med:  
- 9. in 17. uro je na voljo brezplačen ogled razstav "MOJCA SEKULIČ FO. Mišek Kralj in triindvajset zgodb" in "SAŠA BEZJAK. Dotiki".
- 10. in 13. uro bo Likovna delavnica NARIŠEM IN ZAPIŠEM Z MOJCO SEKULIČ FO (za vse generacije).
- 9. in 17. uro je OGLED RAZSTAVE S KUSTOSOM. Osebna mini vodstva po razstavi risb Saše Bezjak in razstavi slik Mojce Sekulič Fo.

FOTO: galerija-ms.si

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.