https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Črenšovcih znova zaživel gledališko-koncertni abonma

Črenšovci, 06.12.2016 ob 7:30  

Po enoletnem premoru je v nedeljo v Črenšovcih znova zaživel gledališko-koncertni abonma, ki ga organizira KTD Črenšovci.


V prvem izmed petih kulturno obarvanih večerov je oder pripadel Gledališki skupini Strokovnega društva medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Pomurja. Pod režisersko taktirko Edvarda Jakšiča, ki je za igro napisal tudi scenarij, so obiskovalci lahko uživali v predstavi Tragedija, da je že komedija, ki pripoveduje o pripetljajih v slovenskih družinah, ki so brezčasno aktualni.

Občinstvo je spoznalo različne like, ki jih družinske vezi primorajo, da živijo pod isto streho: od povzpetne žene, moža copate, istospolno usmerjenega brata, brezposelnega lenuha, do opravljive babice in sosede.

Igra predstavlja življenje v lokalni skupnosti, zato se v predstavi lahko najde prav vsak, saj se osrednje teme v predstavi lahko dogajajo prav v sleherni lokalni skupnosti, torej od nas niso oddaljene, temveč so še kako prisotne in jih zato lahko zelo dobro razumemo, se jim na nek način tudi nasmehnemo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. zip
      06.12.2016 ob 11:42 zip

      Z veseljem bi si ogledal predstavo, ali lahko poveste kdaj in kje bo naslednja predstava?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.