https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti pripravili sprejem za Štefana Pavlinjeka ter Avgusta in Uroša Sreš

Murska Sobota, 06.12.2016 ob 7:00  

Včeraj, 5. decembra je v prostorih Območno obrtne –podjetniške zbornice Murska Sobota potekal sprejem obrtnika leta 2016, Štefana Pavlinjeka, ROTO GROUP in tretje uvrščena tekmovalca na državnem tekmovanju slikopleskarjev Slovenije, Avgusta in Uroša Sreša iz Bakovec.


Predsednik OOZ, Vlado Mandič je v uvodu pozdravil vse navzoče in povedal, da vsako leto zberejo obrtnika za prestižno tekmovanje. Letos so tako predlagali Štefana Pavlinjeka, ROTO Group. Letos je bilo prvič podeljenih 6 vzorov obrti, ker je bila tako močna konkurenca in med temi, je bil za obrtnika leta razglašen Štefan Pavlinjek. Roto izvozi 80 odstotkov izdelkov in zaposluje 330 ljudi, v Roto Group je zaposlenih 11. Štefan Pavlinjek je povedal, da je skrivnost uspeha v poudarku na razvoju in globalno tržišče. Želi si, da bi kot družinsko podjetje uspevali še naprej in imeli še naprej dobre odnose z zaposlenimi in v družini.

Štefan Pavlinjek je povedal, da njegova življenjska zgodba stara od 42 do 43 let. Dejavnost, s katero se ukvarjajo je iz garaže prerasla v multinacionalko, ki sedaj šteje 14 podjetij in delujejo v 50 državah po svetu. So drugi največji proizvajalec kajakov v Evropi. Dolgoletno uspešnost pripisuje marljivosti in vztrajanju. Za uspeh si šteje zadnjo tovarno v Puconcih, kjer so kupili veliko stavbo, ki jo je zgradilo podjetje Seaway in tako rešili Prekmurje sramote, za kar se je zahvalil tudi županu Občine Puconci Ludviku Novaku. »Če vztrajaš, pridejo boljši, drugi časi« je omenil Pavlinjek. Letos so prejeli tudi prestižno nagrado v Monacu. V Monte Carlu so bili izbrani med 20 najuspešnejših družinskih podjetij jugovzhodne Evrope. Štefan je izrazil zadovoljstvo, da družina nadaljuje tradicijo. Hčerka Nuša pokriva prodajno globalni trg, sin Matjaž ima čez močan razvojni oddelek in tovarne. Strateške in protokolarne stvari pa pokriva Štefan, ki je še poudaril, da mora »Slovenija postati dežela delodajalcev in ne delavcev.«

Tretje uvrščena tekmovalca na 18. Državnem tekmovanju slikopleskarjev Slovenije, ki je potekalo 25. novembra v prostorih Splošne bolnišnice Trbovlje, sta Avgust in Uroš Sreš (Avgust Sreš s.p.) iz Bakovec. Lansko leto sta bila prva na tekmovanja, letos tretja med enajstimi ekipami. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.