https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni podelili priznanja prostovoljcem

06.12.2016 ob 11:00  

Občina Gornja Radgona je ob včerajšnjem Mednarodnem dnevu prostovoljstva pvič podelila pohvale in priznanja prostovoljcem, ki s svojim delom lepšajo življenje soljudem.


Včeraj, 5. decembra, so po vsem svetu obeleževali Mednarodni dan prostovoljstva. Namenjen je vsem tistim posameznikom in organizacijam, ki svojo moč in energijo namenijo za druge ter za pozitivne spremembe v skupnosti.

Občina Gornja Radgona "Prostovoljstvu prijazno mesto"

Občina Gornja Radgona, ki je že tretje leto zapored pridobila naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« - podeljuje ga Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva, je tokrat prvič samostojno objavila Javni natečaj za podelitev priznanj župana na področju prostovoljstva za leto 2015.

Na podlagi prispelih vlog, ki jih je obravnavala Komisija za priznanja, pohvale in nagrade, za naj prostovoljce v letu 2015, sta predsednik Komisije,  g. Brane Klun ter župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko priznanja podelila prostovoljcem v več kategorijah.

Prejemniki priznanj in pohval

V kategoriji do 30 let so priznanja prejeli Aleš Auguštin, Saša Serec in Ivan Kramberger. Priznanja za naj prostovoljca nad 30 let so prejeli Mira Klenar Muršič, Silva Vračko, Jože Ivajnšič, Milan Kolarič in Andrej Vreča

Priznanje za naj prostovoljno organizacijo je sprejela Osnovna šola Gornja Radgona, ki med drugim posveča veliko pozornosti pomoči otrokom socialno šibkih družin, sodeluje s številnimi organizacijami in zavodi ter na šoli izvaja veliko dobrodelnih koncertov.

Priznanje za naj prostovoljno organizacijo je prejelo tudi medobčinsko Društvo Sožitje, ki deluje na področju pomoči potrebnim osebam z motnjami v duševnem razvoju, na območju občin Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Priznanje za naj prostovoljni dogodek v letu 2015 so prejeli člani PGD Gornja Radgona in Freiwillige feuerwehr der Stadt Bad Radkersburg, za organizacijo dogodka „7. dan Mure“.

Posebno priznanje je župan občine Gornja Radgona v zahvalo za pomoč v begunskem centru Gornja Radgona podelil vsem društvom ter neimenovanim posameznikom. Priznanje bo viselo na častnem mestu na občini Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2016 ob 16:14 gost

      Ka bauge Soboške Ivančeč dela v Radgone na podelitvi nagrad prostovoljcom. Pa sidij paulek svojoga piarovca. Vse ma pokrito, dober je v tom posle.Samo kak dugo še?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2016 ob 16:41 gost

        Svojega botra Ribaša ni s sabo pripeljal na narezek ali pa mu ni povedal, da bo narezek po proslavi. Ha,ha,ha

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.