https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sveti Miklavž pričakal otroke v Radencih

07.12.2016 ob 8:00  

Spet je leto na okrog in tu je mesec december, ki je nekako poznan kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. V »veselem decembru«, nas obiščejo tudi trije dobri možje, ki obdarujejo pridne otroke.


Prvi med njimi, škof sv. Miklavž, ki goduje 6. Decembra, je tudi letos pričakal otroke v Trgovskem centru Jager v Radencih.  Na prvi petek v decembru je bilo sila živahno na oddelku med igračami, kjer je sedel mož s sivo brado v liturgičnih oblačilih, škofovsko palico v rokah in mitro na glavi. To je bil sv. Miklavž, ki je vabil otroke v svoje naročje, se z njimi pogovarjal o ubogljivosti do staršev, pridnosti v šoli in razumevanjem s svojimi bratci in sestricami. Nekateri otroci so se ga bali, drugi pa so veselo z njim pokramljali. Za vse otroke so bila pripravljena priložnostna darila, katera so pripravili v trgovini Jager, med njimi pa se je tudi našla kakšna enoletna leskov palica, ki je opominjala tiste manj pridne, da je potrebno v bodoče izboljšati svojo pridnost.

Z lepimi željami se je sv. Miklavž od vsakega poslovil z obljubo, da bodo še naprej pridni in ubogljivi do svojih staršev, ter da se naslednje leto spet zdravi srečajo polni optimizma in pričakovanj.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.