https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pašteta Kekec zapušča Mursko Soboto

07.12.2016 ob 7:00  

Pašteta Kekec, ena izmed najbolj znanih blagovnih znamk propadle Pomurke, se dokončno seli iz Murske Sobote.

Družba za terjatev bank (DUTB) je podjetju Osem, d.o.o. ponudila nespremljive pogoje za odkup prostorov v nekdanji tovarni Pomurke. Po poročanju vecer.com je  družba Osem, d.o.o. je od začetka januarja 2011 najemnic a prostorov in opreme obrata konzerv v nekdanji Pomurki. Takrat je Miroslav Flisar, lastnik in direktor podjetja Osem, sklenil najemno pogodbo s stečajno upraviteljico Alenko Gril.

Ta je zajemala tudi najem blagovne znamke paštet Kekec, ki pa jo je medtem odkupil. Po nekaj neuspelih dražbah Pomurke kot celote je bila sredi leta razpisana dražba za prodajo po delih. Nanjo se je s popolno ponudbo prijavila družba Osem v pričakovanju, da bo premoženje lahko tudi odkupila. Stečajna upraviteljica je ponudbe odprla 14. septembra, vendar uradne odločitve o prodaji premoženja vse do danes ni. O prodaji in ponujeni ceni ne odloča več stečajna upraviteljica, ampak Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB, "slaba banka"), na katero so bile prenesene terjatve bank upnic v stečajnem postopku Pomurke.

Lastnik podjetja Miroslav Flisar je pripravljen na vse scenarije. Povedal nam je, da se o podaljšanju najemne pogodbe in pogojih najema še niso začeli pogovarjati. Na ledu so tudi pogajanja o morebitnem nakupu. DUTB je od Flisarja zahteval zvišanje ponujene cene za nakup nepremičnin za več kot 800 tisoč evrov, česar pa ne sprejema. Po naših virih naj bi se pri dogovarjanju začeli pojavljati posredniki, ki naj bi ponujali bistveno ugodnejše pogoje za nakup nepremičnine od uradne zahteve DUTB. Tega Flisar ni hotel komentirati.

V svojem odgovoru na vprašanje, kateri so zadržki, da prodaje nepremičnine ne bo, so bili v DUTB skopi. Odgovorili so, da DUTB informacij o aktivnostih med vodenjem posameznega primera do konca ne razkriva, in še, da v skladu z določili zakona svojega premoženja ne sme prodati pod pošteno tržno vrednostjo, ki jo DUTB vrednoti po izbrani metodologiji na podlagi lastnih podatkov in podatkov o ravnanju udeležencev na trgu.

Miroslav Flisar trdi, da pod takšnimi pogoji ne bo imel proizvodnje v Murski Soboti. Poslovno priložnost so zaradi tega začutila druge občine, predvsem Turnišče, Dobrovnik in tudi Lendava, kjer je Flisar že blizu sklenjenega dogovora. Problem je poskusil rešiti tudi MO MS, vendar po besedah župana MO MS, dr. Aleksander Jevšek je po pogovoru z Flisarom, ministrstvom za gospodarski razvoj in DUTB aktivno vključil v reševanje nastele situacije, a žal na odločitev DUTB in stečanje upraviteljice ne more vplivati. Lastniku Miroslavu Flisarju je bilo ponujeno tudi nadomestno zemljišče, kjer bi lahko zgradil nov obrat.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2016 ob 10:46 seljak gost

      Poglejte, kaj dela banda sprevržena na DUTB, samo, da izigra interesenta in to "načrtno pizdarijo" proda svojim "poznavalcem-prijateljem". Samo, da se izigra "prekmurski človek"!!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2016 ob 10:56 Krumplin gost

      "Poslovno priložnost so zaradi tega začutila druge občine, predvsem Turnišče, Dobrovnik in tudi Lendava, kjer je Flisar že blizu sklenjenega dogovora." Pomeni, da bo gradil v Lendavi ali kako?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2016 ob 11:53 gost

      "Leta 1938 je imela Slovenija 80 odstotkov avstrijske življenjske ravni. Po drugi svetovni vojni je Avstrija ostala del kapitalističnega zahoda, Slovenija pa je skupaj z Jugoslavijo pristala vzhodno od železne zavese. Izid tega je bil, da je imela Slovenija leta 1990 le še od 40 odstotkov življenjske ravni severne sosede. Slovensko gospodarstvo se je povprečju EU najbolj približalo v letih med 2004 in 2008, ko smo dosegli 92 odstotkov BDP-ja Evropske unije. Takoj po letu 2008, ko je prišlo obdobje levih vlad, je standard začel strmo upadati, zadolževanje pa močno naraščati. Tako smo leta 2015 dosegali le še 82 odstotno raven razvitosti Evropske unije, zadolženost države pa je iz 22 odstotkov v letu 2008 poskočila na sedanjih 83 odstotkov ali kar za 24 milijard evrov."

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2016 ob 13:15 gost

      Po letu 2008 je prišla kriza. Prej smo 4 leta drmali, kje se to pozna, kaj je Slovenija v začetku krize imela od tega? Nič, popolnoma nič. Kdo je ustvaril tajkune med letom 2004-2008. Kdo so bili mafijaši pri prodaji merkatorja, pivovarne Laško?. Torej gost ob 11:53, ti si totalni desničar in DRUGO NE VIDIŠ. Jaz nisem strankarski seronja, ker to niso stranke, to so bande za 4-letno polnjenje žepov. Povem, pa če bi po razpadu Jugovine prevzelo vodenje države kakih 50 srednje težkih pijančkov, bi to državo bilje vodili. Stare bande bi se morali takoj odreči, tovarne dati delavcem v upravljanje, državnega zbora (zakonodajni del), nebi trebalo, ker itak tretja veja oblasti negira vse njihove zakone, lopove in prevarante države(davkarija itd), bi pa takoj morali zapirati ali še kaj hujšega. Ampak, začeli so na novo krasti, si polniti žepe, po 25.letih pa še vedno to dela. Vlada polni žepe Koštrinu, da si kupi avto za 2000.000 eurov, NAROD SI ZBIRA HRANO IN OBLEKE, DA PREŽIVI, DELODAJALCI (ne vsi), NA NOVO USTANAVLJAJO SUŽNJELASTNIŠKI RED in tako so vse vlade pripeljale to državo v ničlo. Poglejte, po 25. letih vsak drugi Slovenec (vidni državljani) v medijih izjavi, da smo skorumpirana mafijsko-ozadjestričevska lopovska država. Ja za božjo voljo, kdo pa je kriv, če ne "vodstveni državni umetniki, ki ponazarjajo PRAVNO DRŽAVO, ne vedo pa razložiti pomena besede PRAVO! imamo 3 pravnike v soočenju, vsak ima svoje pravno mnenje, KAKO UČIJO OTROKE, KATERO pravo je PRAVILNO, jebo vas pravo. A beseda PRAVO pomeni krasti, lagati, ne se držati zakonov, To sem vprašal 6 pravnikov, vidnih članov slovenskega prava, noben mi ni znal odgovoriti. In ti nam vodijo državo in to pravno!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2016 ob 19:05 gost

        uuu vse pa ni res OROŽJE IN STRELIVO SMO KUPOVALI PO LETO 1994 po leto 2004 smo samo prepisali nase SMO KRADLI IN BOMO !!!!LDS!!!!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.12.2016 ob 21:33 gost

      gost 10:53, zakon je, da se določeni posli delajo ob dobri kapljici, zakon je, da kar trezno misliš upaš včasih tudi sprovesti v delo, ker trezen trepetaš - bojiš se nekoga, ki sploh ne obstaja, to so pač dejstva. Ja, ja, dobra kapljica je že kar nekaj vplivnežev združila in so mojstri v svojih branžah, panogah. Samo, ti v to ne verjameš, ker si mamin mazek.Tvoji idoli se pa gredo politike, kot si jo ti predstavljaš, zato smo v kurcu.O poslih pri dobri kapljici pa ti povem, da se ti sanja ne, kako so lahko uspešni. Bil sem zraven, ti še ne veš kaj je biznis. In država ni nič drugo, kot dobra gospodarska družba. Samo nas vodijo pravniki in učitelji,o ekonomiji in financah pa nimajo pojma. Lahko si je denar sposodit in nekaj vodit do propada, ko si ga pa sam ustvariš, pa moraš vedeti, kako ga še povečati. Pri nas pa "tihi" gospodarstveniki podpirajo učitelje in podoben javni sektor, delajo za njih, ob sobotah, v izmenah, medtem ko se javni uslužbenci fajn za vikende smejijo z tovarniških delavcev. Mislim da gospodarstveniki nimajo "niti" K od kmečke pameti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.