https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V sklopu projekta »Zavihajmo rokave –za lepšo šolo« izbrani tudi OŠ Fokovci in OŠ Kobilje

07.12.2016 ob 11:30  

Merkur bo v šolskem letu 2016/17 v projektu »Zavihajmo rokave –za lepšo šolo« izmed vseh prijavljenih osnovnih šol izbral in nagradil 10 tistih, katerih učenci bodo skupaj s svojimi mentorji prijavili in skozi šolsko leto tudi realizirali projekt polepšanja ali izboljšanja svoje šole oziroma šolske okolice. Med izbranimi šolami sta tudi OŠ Fokovci in OŠ Kobilje.

S projektom želi Merkur vzpodbuditi osnovnošolske otroke, da zaupajo svojemu ustvarjalnemu duhu, prebudijo mojstra v sebi na področju, ki jim je najbližje, in na ta način izboljšajo okolje, v katerem nabirajo znanje in izkušnje. Osnovnošolci lahko s svojo spretnostjo veliko naredijo, še več pa, če združijo moči. Iz tega tudi izhaja naziv projekta »Zavihajmo rokave –za lepšo šolo«. Merkur bo 10 izbranim šolam doniral material iz svojega prodajnega programa v vrednosti do 300 EUR, ki ga bodo spretni mali ustvarjalci uporabili in jih o poteku projekta sproti obveščali s foto in video materialom.

Med izbranimi šolami sta tudi OŠ Fokovci in OŠ Kobilje. OŠ Fokovci si je mesto med izbranimi šolami zaslužila s projektom Polepšajmo šolo, namreč šola v tem manjšem kraju predstavlja središče dogajanja in prostor za zbiranje in druženje krajanov tudi izven pouka. Šolarji bodo postavili in obnovili klopi ter lesene koše za odpadke, prebarvali in na novo zasadili betonska korita. S tem bo šola postala privlačnejše zbirališče za vse krajane. V adventnem času bodo izdelali tudi adventne venčke. OŠ Kobilje pa se je uvrstila med izbrane šole s projektom Polepšajmo okolico šole, v sklopu katerega nameravajo urediti uredili šolsko igrišče. Postavili in pobarvali bodo nove klopi, saj so bile stare zaradi dotrajanosti že odstranjene, ter nove koše iz kovinskega in lesenega ogrodja.

Foto: zalepsosolo.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.