https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sovražni plakati v Gradcu: S Kekcem proti slovenskim delavcem v Avstriji

07.12.2016 ob 9:30  

V avstrijskem Gradcu in Lipnici so v preteklih dneh opazili plakate, ki opozarjajo na nevarnost Slovencev zaposlenih v sosednji Avstriji.


Na plakatu je upodobljen Kekec. Nedolžni pastirček, ki simbolizira Slovence, ima na rami slovenski državni grb, sporočilo, ki ga nosi plakat pa je vse prej kot nedolžno, saj pravi:  »Videti je prijazen, vendar je gospodarski migrant in bo uničil našo kulturo, izkoristil naš socialni sistem, odvzel naše službe, nadlegoval naše ženske. Obranimo se jih!!!«

Vir: Facebook

Fotografija plakata je bila posredovana avstrijskemu veleposlaništvu, kjer so odgovorili: »V povezavi s posredovano fotografijo plakata, ki ga je, kot navajate, bralec Večera opazil na avstrijskem Štajerskem, sporočamo, da smo zelo presenečeni in da tovrstne akcije najodločneje obsojamo. Veleposlaništvo je na podlagi vašega sporočila nemudoma obvestilo pristojne organe v Avstriji. Zadeva toliko bolj preseneča, ker je prav minuli petek v Gradcu potekalo tretje zasedanje skupnega odbora Slovenija-Štajerska. Tam je bilo še enkrat poudarjeno izvrstno čezmejno sodelovanje. Plakat tako nima popolnoma nič opraviti z realnostjo,« poroča Večer.

Kdo je ustvaril in razobesil plakate, še ni znano.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.