https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V občini Razkrižje potekalo decembrsko srečanje v okviru Kluba 65 +

09.12.2016 ob 11:00  

V prazničnem decembru v Občini Razkrižje organizirajo več dogodkov za različne strukture obiskovalcev. V sredo, 7. decembra, so povabili občane s strani KLUBA 65+ Razkrižje, ki se je v okviru projekta NAZDRAVJE ustanovil letos spomladi, zaradi interesa pa aktivnosti nadaljujejo.

Mesečno, oz. po aktualnosti dogodkov izvajajo srečanja, ki so zanimiva za starejše in tudi ostale občane. Glavni namen je, poleg druženja, približati dejavnosti različnih institucij iz urbanih središč v domači kraj in s tem zmanjševati neenakosti glede dostopnosti in informiranosti. V teh predprazničnih dneh, so v okviru niza dogodkov z naslovom Povabilo na kavo, izbrali temo o varnosti, tako v cestnem prometu, kot varnosti v svojem domačem okolju.

Po uvodu župana Stanka Ivanušiča, je nadaljeval tokratni gost srečanja, mag. Karel Reihs, pomočnik komandirja PP Ljutomer, ki je s podanimi informacijami vzbudil izjemno zanimanje pri udeležencih dogodka. Posvetili so se predvsem varnosti pri vključevanju v promet kot pešec, kolesar ali voznik, kako npr. ravnati tudi v kompleksnih križiščih, ko nas zajame panika. Zelo nazorno je bilo predstavljeno, kako ravnati, ko smo žrtev izsiljevanja, nadlegovanja, goljufije ali tatvine, kako prepoznamo slabe namere neznancev,… Tatvine so namreč najpogostejša kazniva dejanja, katerih žrtve so ravno starejši ljudje. Veliko je tudi nasilja znotraj družin in ga žrtve pogosto tudi ne prijavijo.

Čeprav skorajda vsak posameznik meni, da ve dovolj o lastni varnosti, se je izkazalo, da temu ni tako. Srečanje je bilo izjemno koristno in zanimivo, so si bili enotni vsi udeleženci in udeleženke.

Foto: razkrizje.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.