https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Boris Lazić novi trener članske ekipe ŠNK Radgona

9.12.2016  

Potem ko je dosedanji trener članske ekipe ŠNK Radgona, ki je v I. MNL Murska Sobota, po jesenskem delu prvenstva, na čelu lestvice, Nenad Dolgov nepreklicno odstopil, je vodstvu kluba že uspelo najti njegovega naslednika. Po tehtnem premisleku odgovornih za športno kadrovanje v društvu, je izmed številnih kandidatov, bil izbrani 59. letni Boris Lazić iz Maribora, sicer trener z UEFA - A licenco. „Prepričani smo, da bo njegovo imenovanje za trenerja obeh članskih ekip pripomoglo k uresničitvi začrtanih ciljev v ŠNK Radgona“, je po podpisu triletne pogodbe kratko povedal zastopnik ŠNK Radgona Benjamim Krajnc.


Ime Borisa Lazića v nogometnih krogih še zdaleč ni neznanka, saj gre za nekoč odličnega vratarja in nato trenerja, ki je obkrožil praktično celo bivšo Jugoslavijo, predvsem Slovenijo, in sedaj se je znašel v vlogi glavnega trenerja ŠNK Radgona, na Tratah. Svoje prve nogometne - vratarske korake je Lazič naredil v mlajših selekcijah FK Sloboda v Tuzli, kjer je bil tudi vratar republiške reprezentance Bosne in Hercegovine. Od tam ga je legendarni trener Zorko Hlavač, kot nadarjenega vratarja odpeljal v NK Osijek in pozneje NK Belišče na Hravškem, kjer je ostal devet let. Potem so ga funkcionarji NK Mura (Hakl) pripeljali v Mursko Soboto, s katero se je uvrstil v II. Zvezdno nogometno ligo SFRJ.

Iz Prekmurja ga je še en legendarni trener in selektor Jugoslavije Vujadin Boškov, takrat trener FK Vojvodina, odpeljal v Novi Sad ter ga posodil FK Sloga iz Kraljeva, ki se je borila proti izpadu iz 2. jugoslovanske lige. Po pol leta je moral na služenje vojaških obveznosti, in sicer v Maribor. In na predlog takratnega direktorja NK Maribor, Bojana Bana, je leta 1974 podpisal pogodbo z Mariborom in tako ostal v štajerski prestolnici, kjer je v letih 1974/76 branil na okoli 70 uradnih tekmah. Po treh letih in pol so ga odpeljali v Velenje, kjer je NK Rudar načrtoval uvrstitev v 2. ligo SFRJ. Tam je, kot soigralca spoznal današnjega zastopnika ŠNK Radgona, Benjamina Krajnca. In pri približno 29 letih je končal igralsko kariero v Sloveniji, nekaj časa zatem je igral še v Avstriji, najprej eno leto pri drugoligašu Oberwaerhu, nato pa pri nižjih ligaših.

Svojo trenersko pot je začel pri članski ekipi NK Kladivar v Celju, nekaj časa je treniral tudi klube v nižjih ligah sosednje Avstrije, med drugim tudi v Bad Radkersburgu in Laafeldu. Po vrnitvi v Slovenijo je večinoma treniral mlajše selekcije, med drugimi tudi pri NK Maribor, kjer je usposobil nekaj poznejših odličnih igralcev. Treniral je tudi vse selekcije NK Slovenska Bistrica, nekaj časa NK Pohorje iz Ruš, NK Kovinar iz Maribora, nazadnje pa še NK Železničar iz Maribora, odkoder se je sedaj z veseljem preselil v ŠNK Radgona.

„Nekaj igralcev ŠNK Radgona že poznam, saj so kot študentje, trenirali z nami pri NK Železničar. Povedali so mi, da je klima v Radgoni zelo dobra, sedaj, ko sem prišel na podpis pogodbe pa sem dejansko prijetno presenečen nad igrišči in sploh objekti, kar pomeni, da bodo pogoji odlični. Ekipa je na prvem mestu in mislim, da ni vzroka, da tam ne bi tudi ostala. Obljubim lahko samo veliko dela in švica, mogoče nekoliko taktičnih novitet, a tudi želeno tretjo ligo. Verjamem, da bom s fanti našel skupen jezik v korist vseh nas. Ne morem pa verjeti, da od Lendave do Domžal, razen NK Maribor, samo še ŠNK Radgona, ima dve članski ekipi, ki uradno tekmujeta. To že veliko pomeni“, nam je ob prvem obisku na radgonskih Tratah povedal novi trener Boris Lazić, ki dodaja, kako mu je tudi cilj, da bi fantje igrali na zadovoljstvo vseh navijačev in ljubiteljev nogometa v Gornji Radgoni.

Nekdanji odlični slovenski reprezentančni vratar, ki je med drugim osvojil kar 11 državnih naslovov (po štiri z Mariborom in Olimpijo ter tri s Crveno zvezdo) Marko Simeunović, s ponosom poudarja, kako je imel Boris Lazić pomembno vlogo v njegovem razvoju. Torej tudi vratarji iz ŠNK Radgona bodo imeli dobrega učitelja.

Prvo uradno srečanje novega trenerja z igralci bo v nedeljo, 18.12.2016, ob 14.00 uri.                                                                                          Besedilo in foto: O.B.

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2016 ob 18:42 Stewen gost

      KDO BO ŠE KOMENTIRAL? - Čim boj se bliža konec leta, ko naj bi se uresničila Pomurčeva napoved: Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagraili, je vse manj možnosti za prosto objavljanje komentarjev: nekaterih prispevkov spoh ni mogoče komentirati, za druge pa se je treba identificirati, čeprav ni težko najti številke računalnika. Zapisano je tudi odgovor znancu, ki me je včeraj vprašal, kaj je narobe, da nič več ne komentiram. Se pa opravičujem O. B. in bralcem, ker sem svoj "gnev" zapisal na koncu edinega prispeka z naslovnice, kjer je bilo možno kaj zapisati. V šport pa se ne razumem.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.12.2016 ob 19:00 gost

      Kje je prej spal pri kozah ka je nekšni košavi!?Slovenci,malo se zberimo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.12.2016 ob 19:46 jovo gost

      Vsak Slovenec ima po ustavi pravico komentirati bilokaj, pač to je njegovo mnenje, ki mu ga nihče ne more vzeti.Člen 23. ustave pravi:"Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema IN ŠIRI VESTI IN MNENJA.Zagotovljena je svoboda izražanja, misli, govora." Zato Stewen, ne moremo več komentirati, ker so določeni prispevki pač proti temu, kaj bi mi pisali. Ja, krucifiks, pa ja lahko vsak ima svoj pogled na določen zapis. Samo, eno in isto še vedno velja: RESNICA BOLI, to je zakon narave!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.12.2016 ob 22:05 Marmur gost

        Pa vseeno ni tako preprosto glede komentiranja, izražanja mnenj ... Prepričan sem, da si ne zasluži objave komentar, v katerem se nekdo izraža žaljivo, podaja neresnico, hujska ljudi k nestrpnosti, sovražnosti ...

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.12.2016 ob 19:53 gost

      Si mogoče "blog" skreno Jovo?.Čista si mimi vdaro!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.12.2016 ob 21:27 resnica gost

      Žal je tako, da direktorji vplivnih podjetij, javnih zavodov itd.. dajo uredniku pogoj, da lahko naredijo in o javijo prispevek o njih, vendar ne smebo omogočiti komentiranja, ker bi se izvedela resnica o njih, njihovem delovanju, skrivanjem preteklosti itd. Kjer je onemogočeno komentiranje, tam preprosto veš, da je direktor baraba.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.12.2016 ob 8:07 gost

      Radgona takoj v prvo ligo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.12.2016 ob 8:58 Gringo gost

      Ka pa te Nenade prišlo? Nej mogel s Kranjcom? Dobro ka so nej Ćiroja pripelali ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.12.2016 ob 22:30 klinc gost

      kaj zdaj že v amaterski ligi podpisujejo pogodbe z trenerji,,cena prikrita,,,igralci bomo vidli kolk bo trener imel plačo ,saj mi tudi ne bomo igrali za burek, Beno si že najdo financerja --in kako se bo plačeval trener al si najdo že sponzorja.........................hočemo resnico....klinc te gleda

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.12.2016 ob 13:07 gost

      Igralci boste figo videli, vi boste za kikiriki igrali ... Keri hoče biti plačan, mora iti na Goričko igrat ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.12.2016 ob 21:11 resnica gost

      ka v radgoni de zdaj fejst plačan trener mi pa igralci bomo z figo v žepu hodili na treninge in na tekme,Kranjc to treba sedaj na trenerjevi predsavitvi tudi rešit z nami igralci,ker bomo en za drugim počasi zapuščali klub,odločite se vi glavni v klubu če nas še rabite potem mi tudi želimo se dogovarjat o plačilu,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.12.2016 ob 21:10 danen gost

      Tak van trbej, če ste leleki ka šenki špilate, Beno pa se smeje ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.12.2016 ob 21:12 gusti gost

      Gost resnica najprej bo treba v šolo ponovno, da se naučiš pisati ... Pa taki bi radi plačani bili ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.12.2016 ob 18:48 danen gost

        ni mi treba v šolo hodit, igralce še bolj slepite kakor je potrebno vse laži jim trosite trener pa bo mesečno spravil v žep okoli 550.EUR,,,SEDAJ BOMO MI IGRALCI TEMU NAREDILI KONEC ČE NEBOMO DOBILI PLAČILA NAJ BENO IN TRENER ŠPILATA PA GUSTEK .

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.12.2016 ob 19:09 rok gost

      boris lazič kot trener te je že čas povozo,starinske treninge več ne rabimo , zdaj v tvoji starosti bi rajši malo užival z vnučki ne pa se vlečeš benoji v rit,igralci bomo proti tebi na tekmah dokazali da nisi dobro došel tako da bomo nekaj tekem zgubljali z tem te bomo odslovili z mesta trenerja,beno ti boš pa odgovoren vsen v klubu,,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.