https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Šterman: Psihološka astrologija je zame ljubezen, s katero živim

Murska Sobota, 25.03.2011 ob 23:07  

Knjiga Osnove psihološke astrologije avtorice Gordane Drača Šterman, dipl. psih. astrol., ustanoviteljice šole psihološke astrologije Hermes, na preprost in razumljiv način predstavlja psihološko astrologijo dr. Liz Greene. Ta združuje že več kot 2.600 let staro tradicionalno astrologijo, grško mitologijo in analitično psihologijo dr. Carla Gustava Junga.

Grški Hermes, arhetip, nas popelje v nezavedno lastne psihe

Psihološka astrologija prevaja čustva v pomen astrološke simbolike v horoskopu posameznika, in sicer planeta, znamenja, hiše in aspekta. Največ je skupinske dinamike, kjer posameznik spoznava samega sebe in medsebojne razlike, hkrati pa razvija intuicijo in čustva. Od tod izhaja ideja o podobi grškega Hermesa, arhetipa, ki posameznika popelje v nezavedno lastne psihe in ga z njim povezuje.

Apolon, bog sonca, je bil zelo sijajen in čist in očiščujoč bog

Bog sonca Apolon je bil najpomembnejši sin Zevsa, svetel in čist, njegovi žarki pa so premagali temne sile na zemlji, zdravili, očiščevali in prodirali skozi prihodnost. Apolon je s seboj vedno nosil liro, ki je simbol "kreativnega iz nič". Glasba nosi neznosna čustva in nam jih dovoli prenašati.

Posameznik, ki se v družini odloči iti po svoji poti, je lahko označen kot "črna ovca"

Ni družine, kjer ne bi bilo konflikta, torej "ni posameznika, ki ima popolno otroštvo in ki ne bi lahko na poti do ozaveščanja pomagal celotni družini", pravi Štermanova. Tak konflikt lahko spremeni posameznik tako, da se odloči iti po svoji poti. Pa čeprav bo označen kot "črna ovca". Na poti do Sonca spoznavamo Luno v nas, kar pomeni da ne zanikamo niti dediščine niti preteklosti. Skozi obvladovanje, sočutje in humane odnose (=lunarna dimenzija), ozaveščamo podedovane konflikte v družini (=solarna dimenzija).

Psihološka astrologija je umetnost

Štermanova se ne ukvarja z nobenimi drugimi vrstami astrologije, uporablja pa vse kar pripomore, da dejstva psihološko podpre. Pravi, da je psihološka astrologija umetnost, tako da hkrati ne more biti znanost. Poudarja, da je najpomembnejše v rojstni karti sonce, saj vsak simbol deluje v uresničevanju tistega, kar je naše sonce in dodaja, da "se mnogokrat ne zavedamo, da imamo samo eno življenje."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.