https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

VIDEO: Prekmurec v Kanadi navdušuje s pravljično božično ulico

11.12.2016 ob 7:00  

Damjan Madjar sosesko, v kateri stanuje, že peto leto spodbuja k bogati božični osvetlitvi. To počne iz dobrodelnih namenov.


Damjan Madjar si je od nekdaj želel, da bi njegova soseska v božičnem času postala najbolj okrašena ulica. »Ko sem bil otrok, so bile božične lučke moja najljubša atrakcija v božičnem času,« pravi mladi Kanadčan, katerega starši prihajajo iz Noršinec. Sanje o pravljični deželi je uresničil s pomočjo svojih številnih sosedov.

Šestdeset domov v kanadskem Kelownu, kjer stanujejo tudi Madjarovi iz Noršinec, se v decembru prelevi v pravljično deželo Candy Cane Lane. Tamkajšnji stanovalci skupno pripravijo okoli sto skulptur oziroma podob in prižgejo na tisoče lučk, ki privabljajo veliko božičnega vzdušja željni obiskovalcev.

Je pa njihova okrasitev tudi doborodelnega namena. V času okrasitve v mesecu decembru zbirajo donacije, ki jih namenijo več okoliškim dobrodelnim organizacijam in zavetiščem. Lansko leto so tako zbrali več kot 9000 kilogramov hrane. V mesecu decembru izbranim organizacijam skupno donirajo več kot ducat tovornjakov naloženih s hrano, kar nekaterim zavetiščem predstavlja letno zalogo hrane. In prav dobrodelnost je pravi duh božiča, pravi mladi Madjar, ki se je v otroških letih iz Slovenije z družino preselil v Kanado.

Medtem ko prebivalci v okolici Gramik Roada večinoma sami poskrbijo za okrasitve svojih hiš, pa Prekmurec poprime za delo tudi pri tistih sosedih, ki sami tega niso več zmožni. 

Video:

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.