https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita doma klonila proti ACH

11.12.2016  

Panvita Pomgrad je državnim prvakov nudila dober odpor, kateri so se morali zelo potruditi, da so ugnali domačo Panvito Pomgrad. Odbojkarski spektakel v Murski Soboti si je ogledalo čež 400 gledalcev. Odbojkarji Panvite Pomgrada so s pomočjo bučne podpore s tribun dobili prvi niz.Razen drugega niza so se domači odbojkarji predstavili v dobri luči, priča smo bili zanimivi in dinamični predstavi.

Panvita Pomgrad - ACH Volley 1:3 (25-22, 18-25, 23-25, 20-25)

 

Postava Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran, Detela, Rojnik, Đorđević, Flisar, Bogožalec, Drvarič, Kasnik, Ratkai, Gašparin. 

Postava ACH Volley: Flajs, Kozamernik, Purič, Satler, Pleško, Jurić , Kumer, Štern, Pokeršnik, Buculjević, Armenakis, Slaught, Kovačič. 

Odbojkarji Panvite Pomgrada so začeli odlično in v uvodnem nizu takoj povedli s 5:1. Odlično je v tem obdobju deloval blok Panvite Pomgrad, pa tudi učinkoviti napadalci so nasprotniku dali vedeti, da se bo za zmago tokrat treba pošteno potruditi. Po vodstvu Panvite Pomgrad s 15:10 je ACH zaigral agresivneje, ulovil domačine na 20. točki, držal izenačenje do 22:22 in šele po menjavi organizatorja igre (Jureta Kasnika je zamenjal Urban Drvarič) so odbojkarji Panvite Pomgrada prvi niz zaključili v svojo korist. Prav Drvarič je namreč v vlogi napadalca zaključil uvodni niz za vodstvo Panvite Pomgrad z 1:0. Niz se je končal 25:22. 

Pri Panviti Pomgrad je v igri ostal organizator igre Drvarič, a je tokrat pri Ljubljančanih takoj na začetku s servisom naredil odločilno razliko reprezentant Jan Kozamernik na začetni udarec katerega Fujsovi varovanci niso imeli rešitve. Po zgodnjem vodstvu s 3:8 pa je bil drugi niz praktično odločen. Pri Panviti je vmes povsem odpovedal sprejem servisa in Pokeršnik je za ACH z uspešno izvedenim napadom izenačil izid v nizih na 1:1. Niz se je končal 18:25 

V nadaljevanju začel ACH Volley. Gostujoči trener Kedačič je vmes kapetana Flajsa poslal v igro namesto korektorja Armenakisa in Flajs je bil na koncu ob obeh sprejemalcih Šternu in Pokeršniku med najučinkovitejšimi na tekmi. Pri Panviti Pomgrad je v tretjem nizu šepala predvsem organizacija napada in to kljub konstantnim menjavam iz niza v niz obeh organizatorjev igre, s katerima je želel domači trener Dejan Fujs zmesti nasprotnika. V tretjem nizu mu je to tudi uspelo, saj je Panvita Pomgrad po zaostanku s 14:18, na začetni udarec domačega korektorja Aljoše Bogožalca, ulovila Ljubljančane na 22. točki, nato pa spet ni več šlo. Zoran Kedačič, trener gostov, je s polminutnim odmorom dosegel svoje, Bogožalec je zapravil servis za 23. točko, preobrata ni bilo, izkušeni Flajs pa je niz zaključil za ljubljansko vodstvo v nizih z 2:1. Niz se je končanl 23:25.

Zadnji, četrti niz pa je bil zatem le še formalnost. Z izjemo uvodnih 1:0 je namreč vseskozi vodil ACH, ki je na krilih razpoloženega Žige Šterna s servisom pritisnil že na začetku (1:4) in nato prednosti ni več izpustil iz rok.Panvita Pomgrad se je nasprotniku približala na točko razlike pri 10:11. V gostujoči ekipi se je poškodoval bloker Kozamernik, ki je zaradi krvavitve iz nosu obsedel na klopi, vendar ga je Stjepan Jurić, ki je vstopil na njegovo mesto pa je odigral toliko kot je bilo potrebno.. Zadnjo točko na tekmi pa je Ljubljančanom na koncu podaril kar domači sprejemalec Rojnik, ki je po zapravljenem napadu žogo poslal v out.  

Nesrečni Jakob Rojnik je po tekmi povedal: »V določenih trenutkih smo zatajili, nasprotnik je bil namreč boljši predvsem v končnicah nizov, bili so bolj zbrani in zato so tokrat iz Murske Sobote odnesli vse tri točke. Vsak niz je sicer poglavje zase. V prvem smo bili boljši, nato pa je ACH stopnjeval svojo predstavo in izkušeni Ljubljančani so naše napake znali kaznovati. Mi enostavno ne najdemo svoje igre, srčno pa upam, da se bomo čim prej zložiti in pokazali pravi obraz, čeprav ni še nič zamujenega. Igra nam namreč nikakor ne steče, potrebno bo očitno stopiti skupaj in pokazati kaj dejansko zmoremo.«

Trener ACH-ja, Zoran KEDAČIČ pa je bil z opravljenim zadovoljen: »Pričakovali smo težak obračun, mi smo namreč v hudem ritmu tekem in Panvita Pomgrad je daleč od tega, da bi bili slab nasprotnik ne glede na njihov trenutni položaj na lestvici. Če je kdo mislil, da nas bo v Murski Soboti čakala lahka naloga se je zmotil. Domačini se bodo verjetno slej ko prej pobrali, moji fantje pa so si tokrat borbeno priigrali vse tri točke in mi gremo naprej. Panvito Pomgrad sem sicer osebno pričakoval med »top tri«, a se jaz raje ukvarjam s svojim moštvom kot, da bi sodil o drugih.«

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 22
Rojnik 17
Detela 6
Flisar 6
Drvarič 3
Đorđević 2
Šmitran 2

Točke za Ach Volley so dosegli:

Pokeršnik 19
Štern 16
Flajs 13
Kozamernik 9
Purič 8
Armenakis 1
Buculjevič 1

Več fotografij najdete v spodnji galeriji:

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2016 ob 16:30 delllboy gost

      dosti vsega podano, ali, KDAJ je to bilo...?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2016 ob 21:17 gost

      Še ne bodo menjali trenerja?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2016 ob 12:02 gost1 gost

      Tudi jaz se sprašujem,kdaj bodo menjali trenerja !Kjerkoli drugje bi letel že po prvih štirih porazih.škoda fantov!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.